A zacusca eredetileg Oroszországból származik, ez a romániai verzió a klasszikus "zacusca-zöldségek" mellett csiperkével készül. Fogyasztható hidegen, melegen , kenyérre kenve, télre eltéve, húsok mellé.
Hozzavalók:
3 kg padlizsán
3 kg kápia paprika
1 kg hagyma
2 kg gomba
1 liter paradicsomszósz
6 dl napraforgó olaj
2 fej fokhagyma
80 g só
bors
Első lépésként a sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd a padlizsánokat és a kápiákat 1 órára a sütőbe helyezzük, így nagyon könnyű lesz majd lehúzni a héjukat.
Amíg sülnek a zöldségek a megmosott és lecsöpögtetett gombákat apró kockákra vágjuk.
A hagymákat és fokhagymákat meghámozzuk és leturmixoljuk vagy lereszeljük.
Amikor megsültek a zöldségek kicsit várjuk meg, hogy hűljenek, majd húzzuk le a héjukat.
A paprikáknak a magházát is ki kell szedni.
A lehámozott zöldségeket is külön-külön turmixoljuk le.
Egy nagy lábosban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és pirítani kezdjük.
Pár perc kevergetés után adjuk hozzá az előkészített gombát, a sót, a borsot.
Főzzük 20 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt és a kápiakrémet, majd főzzük egy órát.
Adjuk hozzá a padlizsánkrémet és főzzük újabb 1 órát.
Ezzel elkészült, nincs más dolgunk, mint kenyérre kenni, vagy gondosan előkészített üvegekben dunsztolva eltenni a hideg téli napokra.
Hozzavalók:
3 kg padlizsán
3 kg kápia paprika
1 kg hagyma
2 kg gomba
1 liter paradicsomszósz
6 dl napraforgó olaj
2 fej fokhagyma
80 g só
bors
Első lépésként a sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd a padlizsánokat és a kápiákat 1 órára a sütőbe helyezzük, így nagyon könnyű lesz majd lehúzni a héjukat.
Amíg sülnek a zöldségek a megmosott és lecsöpögtetett gombákat apró kockákra vágjuk.
A hagymákat és fokhagymákat meghámozzuk és leturmixoljuk vagy lereszeljük.
Amikor megsültek a zöldségek kicsit várjuk meg, hogy hűljenek, majd húzzuk le a héjukat.
A paprikáknak a magházát is ki kell szedni.
A lehámozott zöldségeket is külön-külön turmixoljuk le.
Egy nagy lábosban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és pirítani kezdjük.
Pár perc kevergetés után adjuk hozzá az előkészített gombát, a sót, a borsot.
Főzzük 20 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt és a kápiakrémet, majd főzzük egy órát.
Adjuk hozzá a padlizsánkrémet és főzzük újabb 1 órát.
Ezzel elkészült, nincs más dolgunk, mint kenyérre kenni, vagy gondosan előkészített üvegekben dunsztolva eltenni a hideg téli napokra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése