Nem múlhat el nyár grillezés nélkül. Ezúttal egy nagyon egyszerű, de annál ízletesebb recepttel készültem.
Mindössze arra kell figyeljünk, hogy ne közvetlen a parázs fölött süssük. Így lesz ideje átsülni a csontos húsoknak, anélkül, hogy megégnének.
Hozzávalók:
1 kiló csirkeszárny, 3 darabra vágva, a szárnyvégeket tegyük félre levesnek
1 evőkanál só
1 evőkanál fekete bors
1 lime reszelt héja
1/2 bögre lime-lé
1/4 bögre tequila
1 evőkanál agavé szirup
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál chipotle por vagy más füstölt paprika
A pác hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkeszárny darabokat.
Legalább két órán át pácoljuk, de ha lehetőségünk van rá, akkor egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben.
Sütés előtt legalább egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Ha faszenes grillen sütjük, fontos hogy ne közvetlen a parázs fölé tegyük, hanem a parazsat kotorjuk a grill egyik felébe a húsokat, pedig a másik felére helyezzük.
Időnként megforgatva süssük ropogósra minden oldalukat.
Grillezett kukoricával tálaljuk.
Mindössze arra kell figyeljünk, hogy ne közvetlen a parázs fölött süssük. Így lesz ideje átsülni a csontos húsoknak, anélkül, hogy megégnének.
Hozzávalók:
1 kiló csirkeszárny, 3 darabra vágva, a szárnyvégeket tegyük félre levesnek
1 evőkanál só
1 evőkanál fekete bors
1 lime reszelt héja
1/2 bögre lime-lé
1/4 bögre tequila
1 evőkanál agavé szirup
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál chipotle por vagy más füstölt paprika
A pác hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkeszárny darabokat.
Legalább két órán át pácoljuk, de ha lehetőségünk van rá, akkor egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben.
Sütés előtt legalább egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Ha faszenes grillen sütjük, fontos hogy ne közvetlen a parázs fölé tegyük, hanem a parazsat kotorjuk a grill egyik felébe a húsokat, pedig a másik felére helyezzük.
Időnként megforgatva süssük ropogósra minden oldalukat.
Grillezett kukoricával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése