Krémes toszkán garnélarák, tejszínes mártással, friss spenóttal, fokhagymával és napszárította paradicsommal. Jobb dolog nem is történhetne a spenóttal.
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj a szárított paradicsom alól
500 g garnélarák
5 gerezd fokhagymá, felaprítva
1 közepes hagyma, apróra vágva
1/2 bögre szeletelt napon szárított paradicsom (olajban eltéve)
2 bögre tejszín
500 g friss spenótlevél
só, bors
Melegítsük fel a vajat és az olajat egy nagy serpenyőben.
A garnélarákot a zúzott fokhagymával együtt adjuk hozzá.
Sózzuk, borsozzuk.
Főzzük 2-3 percig, amíg a garnélarák piros nem lesz.
Vegyük ki a garnélarákot és tegyük félre.
Hámozzuk meg a garnélakat, de a farkukat hagyjuk rajtuk.
A maradék vajon főzzük a felaprított vöröshagymát kb. 3-4 percig.
Közben vágjuk csíkokra a lecsöpögtetett paradicsomokat.
Adjuk hozzá a felcsíkozott paradicsomot és főzzük újabb 2-3 percig.
Keverjük bele a tejszínt, forraljuk fel.
Tegyük bele a megmosott spenótleveleket és főzzük puhára.
Tegyük vissza a garnélákat, főzzük még pár percig, kóstoljuk meg kell-e sózni, borsozni.
Tálaljuk rizzsel, szórjuk meg petrezselyemmel.
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj a szárított paradicsom alól
500 g garnélarák
5 gerezd fokhagymá, felaprítva
1 közepes hagyma, apróra vágva
1/2 bögre szeletelt napon szárított paradicsom (olajban eltéve)
2 bögre tejszín
500 g friss spenótlevél
só, bors
Melegítsük fel a vajat és az olajat egy nagy serpenyőben.
A garnélarákot a zúzott fokhagymával együtt adjuk hozzá.
Sózzuk, borsozzuk.
Főzzük 2-3 percig, amíg a garnélarák piros nem lesz.
Vegyük ki a garnélarákot és tegyük félre.
Hámozzuk meg a garnélakat, de a farkukat hagyjuk rajtuk.
A maradék vajon főzzük a felaprított vöröshagymát kb. 3-4 percig.
Közben vágjuk csíkokra a lecsöpögtetett paradicsomokat.
Adjuk hozzá a felcsíkozott paradicsomot és főzzük újabb 2-3 percig.
Keverjük bele a tejszínt, forraljuk fel.
Tegyük bele a megmosott spenótleveleket és főzzük puhára.
Tegyük vissza a garnélákat, főzzük még pár percig, kóstoljuk meg kell-e sózni, borsozni.
Tálaljuk rizzsel, szórjuk meg petrezselyemmel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése