Most virágzik a bodza, aki szörpöt szeretne főzni, iparkodnia kell a szedésével. Ki tudja meddig szüretelhetőek a hófehér virágtányérok ebben a szeszélyes időjárásban. A bodzaszirup nem csak limonádé ízesítésére való, de készíthető vele sokféle bodzás desszert, a receptek, ígérem jönnek majd szépen sorban.
De addig is lássuk, hogyan készíti a medve a szörpöt!
Hozzávalók:
1 citrom
1 narancs
1 kg cukor
25 g citromsav
25 db tenyérnyi bodzavirág
Mossuk meg a citromot és a narancsot forró vízben és szeleteljük fel.
1 liter vizet, a cukrot és a citromsavat forraljuk fel, főzzük 5 percet.
A bodzavirágot átvizsgáljuk nincsenek-e rajta bogarak, a zöld vagy száraz részektől megszabadítjuk. Ne mossuk meg a virágokat, mert nem lesz olyan intenzív az íze, ha lemossuk a virágport.
Rétegezzük a narancs- és citromszeleteket a virágokkal egy tiszta üvegben.
Adjuk hozzá a cukorszirupot.
Fedjük le és 2-3 napig szobahőmérsékleten áztassuk a virágokat a szirupban.
Időnként keverjük át.
Amikor elkészült, szűrjük le, majd forraljuk fel a leszűrt levet és még forrón töltsük tiszta üvegekbe.
Zárjuk le és tároljuk hűvös és sötét helyen, úgy 1 évig is eláll.
De addig is lássuk, hogyan készíti a medve a szörpöt!
Hozzávalók:
1 citrom
1 narancs
1 kg cukor
25 g citromsav
25 db tenyérnyi bodzavirág
Mossuk meg a citromot és a narancsot forró vízben és szeleteljük fel.
1 liter vizet, a cukrot és a citromsavat forraljuk fel, főzzük 5 percet.
A bodzavirágot átvizsgáljuk nincsenek-e rajta bogarak, a zöld vagy száraz részektől megszabadítjuk. Ne mossuk meg a virágokat, mert nem lesz olyan intenzív az íze, ha lemossuk a virágport.
Rétegezzük a narancs- és citromszeleteket a virágokkal egy tiszta üvegben.
Adjuk hozzá a cukorszirupot.
Fedjük le és 2-3 napig szobahőmérsékleten áztassuk a virágokat a szirupban.
Időnként keverjük át.
Amikor elkészült, szűrjük le, majd forraljuk fel a leszűrt levet és még forrón töltsük tiszta üvegekbe.
Zárjuk le és tároljuk hűvös és sötét helyen, úgy 1 évig is eláll.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése