Régóta várt elmentve ez a recept, de végre elérkezett a napja, mivel tegnap ajándékba kaptam egy nagy csokor rebarbarát és egy doboz tojást. Válasszunk minél pirosabb szárú rebarbarákat és ne hámozzuk meg őket, úgy szebb színe lesz a kompótnak.
Hozzávalók a pisztácia-ropogóshoz:
100 g cukor
1/2 lime leve
1 teáskanál víz
50 hámozott, sótlan pisztácia
Hozzávalók a rebarbarakompóthoz:
400 g rebarbara
2 evőkanál cukor
2 evőkanál grenadine szirup vagy málnaszirup (esetleg juharszirup vagy maraschino cseresznye leve)
Hozzávalók a kardamompudinghoz:
400 ml habtejszín
6 kardamom
8 tojássárgája
80 g cukor
A pisztáciaropogóshoz a cukrot, a lime-al és a vízzel feltesszük főni.
Kevergetés nélkül addig melegítjük, amíg a cukor nem karamellizálódik.
Közben feldaraboljuk a pisztáciát.
Amikor aranybarnára karamellizálódott, belekeverjük a feldarabolt pisztáciát.
Sütőpapírral letakart, hideg felületre borítjuk és hagyjuk megszilárdulni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Daraboljuk fel a megmosott rebarbarák szárát 2 centis darabokra.
Ha meghámozzuk őket, akkor elvesztik a szép piros színűket.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Szórjuk meg a cukorral, locsoljuk meg a sziruppal, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
15-20 perc alatt süssük puhára, hagyjuk lehűlni.
A pudinghoz tegyük a tejszínt lábosba.
A kardamomokat törjük össze, tegyük a tejszínbe.
Melegítsük a tejszínt forráspontig, kapcsoljuk ki alatta a hőt és hagyjuk fél órát ázni benne a kardamomokat.
Szűrjük le és keverjük össze a tojássárgájával és a cukorral.
Tegyük vissza a gázra és főzzük folyamatosan kevergetve, amíg pudingsűrűségű nem lesz.
Osszuk el a sült rebarbarát 4 pohár közt, kanalazzuk rájuk a pudingot.
Tördeljük szét a megdermedt pisztáciaropogóst és tegyük őket a pudingok tetejére.
Hozzávalók a pisztácia-ropogóshoz:
100 g cukor
1/2 lime leve
1 teáskanál víz
50 hámozott, sótlan pisztácia
Hozzávalók a rebarbarakompóthoz:
400 g rebarbara
2 evőkanál cukor
2 evőkanál grenadine szirup vagy málnaszirup (esetleg juharszirup vagy maraschino cseresznye leve)
Hozzávalók a kardamompudinghoz:
400 ml habtejszín
6 kardamom
8 tojássárgája
80 g cukor
A pisztáciaropogóshoz a cukrot, a lime-al és a vízzel feltesszük főni.
Kevergetés nélkül addig melegítjük, amíg a cukor nem karamellizálódik.
Közben feldaraboljuk a pisztáciát.
Amikor aranybarnára karamellizálódott, belekeverjük a feldarabolt pisztáciát.
Sütőpapírral letakart, hideg felületre borítjuk és hagyjuk megszilárdulni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Daraboljuk fel a megmosott rebarbarák szárát 2 centis darabokra.
Ha meghámozzuk őket, akkor elvesztik a szép piros színűket.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Szórjuk meg a cukorral, locsoljuk meg a sziruppal, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
15-20 perc alatt süssük puhára, hagyjuk lehűlni.
A pudinghoz tegyük a tejszínt lábosba.
A kardamomokat törjük össze, tegyük a tejszínbe.
Melegítsük a tejszínt forráspontig, kapcsoljuk ki alatta a hőt és hagyjuk fél órát ázni benne a kardamomokat.
Szűrjük le és keverjük össze a tojássárgájával és a cukorral.
Tegyük vissza a gázra és főzzük folyamatosan kevergetve, amíg pudingsűrűségű nem lesz.
Osszuk el a sült rebarbarát 4 pohár közt, kanalazzuk rájuk a pudingot.
Tördeljük szét a megdermedt pisztáciaropogóst és tegyük őket a pudingok tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése