Már jó régóta kapható a spárga a piacon, lassan talán már véget is ér a szezon. Bár idén nálunk már rengeteg spárga fogyott, újabb receptet nem próbáltam ki. A múlt hét végén vettem újabb két csomaggal, de már végigettünk minden receptem, így ideje volt valami újat kipróbálni. A recept nagyon egyszerű, a zöld spárgát hámozni sem kell, így pillanatok alatt elkészülhetünk vele.
Hozzávalók a spárgához:
1 csomag zöldspárga
gouda sajtszeletek
vékonyra szeletelt, főtt sonka
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
Hozzávalók a hollandi mártáshoz:
2 tojássárgája
100 g vaj
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál mustár
A spárgák aljáról tördeljük le a fás részt.
Terítsünk magunk elé egy szelet sonkát, fektessünk rá sajtszeleteket.
4-5 darab spárgát fektessünk rá és szorosan tekerjük fel.
Forgassuk meg a sonkás részt először lisztben, majd tojásban, végül prézliben.
Forró olajban süssük aranybarnára.
Olvasszuk meg a vajat.
Tegyük a tojásokat egy hőálló tálba. Tegyük mellé a citromlevet és a mustárt és keverjük simára.
Helyezzük a tálat gőz fölé és folyamatos kevergetés közben apránként öntsük bele a vajat.
Miután az összes vajat belekevertük, sima, sűrű mártást kell kapnunk.
Azonnal vegyük le a gőzről. Azonnal tálaljuk.
Hozzávalók a spárgához:
1 csomag zöldspárga
gouda sajtszeletek
vékonyra szeletelt, főtt sonka
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
Hozzávalók a hollandi mártáshoz:
2 tojássárgája
100 g vaj
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál mustár
A spárgák aljáról tördeljük le a fás részt.
Terítsünk magunk elé egy szelet sonkát, fektessünk rá sajtszeleteket.
4-5 darab spárgát fektessünk rá és szorosan tekerjük fel.
Forgassuk meg a sonkás részt először lisztben, majd tojásban, végül prézliben.
Forró olajban süssük aranybarnára.
Olvasszuk meg a vajat.
Tegyük a tojásokat egy hőálló tálba. Tegyük mellé a citromlevet és a mustárt és keverjük simára.
Helyezzük a tálat gőz fölé és folyamatos kevergetés közben apránként öntsük bele a vajat.
Miután az összes vajat belekevertük, sima, sűrű mártást kell kapnunk.
Azonnal vegyük le a gőzről. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése