Nincs jobb egy tányér forró, krémes levesnél vacsorára, amikor egy ilyen esős, hideg nap után hazaér az ember fia/lánya. A káposztakrémleves hamar elkészül, de a kolbászchipsből süssünk extra adagot, nehogy elfogyjon, mire megfő a leves.
Hozzávalók:
1 hagyma apróra vágva
2 evőkanál vaj
1 kis fej fehérkáposzta, felaprítva
5 bögre (1,25 liter) húsleves
1 kis burgonya, meghámozva, felkockázva
2 babérlevél
1/2 bögre (125 ml) tejszín
Só, bors
kolbász
Egy nagy serpenyőben főzzük a felaprított hagymát a vajon, amíg áttetsző nem lesz.
Adjuk hozzá a feldarabolt burgonyát, a káposztát, dobjuk bele a babérlevelet.
Öntsük fel a húslevessel, forraljuk fel. Ezután fedjük le és főzzük kb. 30 percig, vagy amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
Amíg fő a leves, melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Szeleteljük fel vékonyan a kolbászt és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 15 percet, majd fordítsuk át a szeleteket a másik oldalukra és újabb 15 percig süssük.
Távolítsuk el a babérleveleket a megfőtt levesből.
Turmixoljuk simára és adjuk hozzá a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a kolbászchips-szel.
Hozzávalók:
1 hagyma apróra vágva
2 evőkanál vaj
1 kis fej fehérkáposzta, felaprítva
5 bögre (1,25 liter) húsleves
1 kis burgonya, meghámozva, felkockázva
2 babérlevél
1/2 bögre (125 ml) tejszín
Só, bors
kolbász
Egy nagy serpenyőben főzzük a felaprított hagymát a vajon, amíg áttetsző nem lesz.
Adjuk hozzá a feldarabolt burgonyát, a káposztát, dobjuk bele a babérlevelet.
Öntsük fel a húslevessel, forraljuk fel. Ezután fedjük le és főzzük kb. 30 percig, vagy amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
Amíg fő a leves, melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Szeleteljük fel vékonyan a kolbászt és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 15 percet, majd fordítsuk át a szeleteket a másik oldalukra és újabb 15 percig süssük.
Távolítsuk el a babérleveleket a megfőtt levesből.
Turmixoljuk simára és adjuk hozzá a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a kolbászchips-szel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése