Azon kívül, hogy egyszerűen elkészül a levesalap a sütőben és még kavargatnunk sem kell, a zöldségek sütésének másik előnye, hogy a bennük lévő cukor karamellizálódik, ezáltal lesz egészen különleges íze a levesnek.
Hozzávalók:
3 cső kukorica
6 nagy paradicsom
1 padlizsán
2 sárgarépa
2 közepes méretű vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
1/4 bögre olívaolaj
1 teáskanál feketebors
1 evőkanál só
4 bögre zöldségleves vagy húsleves
1 1/2 bögre tejszín
1 evőkanál vörösbor ecet
pirított bacon a tálaláshoz
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A kukoricákból egy csövet megfőzünk a tálaláshoz A zöldségeket meghámozzuk. A hagymákat cikkekre vágjuk, a paradicsomokat félbe, a répát és padlizsánt nagy kockákra. A maradék két cső kukoricáról levágjuk a szemeket.
Az így elkészített zöldségeket szétterítjük az előkészített tepsin.
Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk.
Betoljuk az előmelegített sütőbe és 40 percig sütjük.
Amikor elkészült a kisült lével együtt egy fazékba öntjük, majd felöntjük a húslevessel.
Felforraljuk, majd leturmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt, még egy percig főzzük, majd belekeverjük az ecetet.
A főtt kukoricával és ropogósra sült baconnel tálaljuk.
Hozzávalók:
3 cső kukorica
6 nagy paradicsom
1 padlizsán
2 sárgarépa
2 közepes méretű vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
1/4 bögre olívaolaj
1 teáskanál feketebors
1 evőkanál só
4 bögre zöldségleves vagy húsleves
1 1/2 bögre tejszín
1 evőkanál vörösbor ecet
pirított bacon a tálaláshoz
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A kukoricákból egy csövet megfőzünk a tálaláshoz A zöldségeket meghámozzuk. A hagymákat cikkekre vágjuk, a paradicsomokat félbe, a répát és padlizsánt nagy kockákra. A maradék két cső kukoricáról levágjuk a szemeket.
Az így elkészített zöldségeket szétterítjük az előkészített tepsin.
Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk.
Betoljuk az előmelegített sütőbe és 40 percig sütjük.
Amikor elkészült a kisült lével együtt egy fazékba öntjük, majd felöntjük a húslevessel.
Felforraljuk, majd leturmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt, még egy percig főzzük, majd belekeverjük az ecetet.
A főtt kukoricával és ropogósra sült baconnel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése