Egy gyors nyári halvacsora, ahol a szálkákkal sem kell küzdeni. A roston sült halakkal ellentétben, ez a sütőben készült lazac felmelegítve is finom. Kezdőknek is bátran ajánlom.
Hozzávalók a zöldségágyhoz:
2 evőkanál olívaolaj
2 padlizsán
6 gerezd fokhagyma
5 paprika, vegyesen, zöld, sárga, piros
2 cukkini
680 g paradicsomszósz
300 ml zöldség- vagy húsleves
bazsalikomlevél
Hozzávalók a halhoz:
4 nagy szelet lazacfilé, bőr nélkül
200 g krémsajt
egy kevés tejszín, ha túl sűrű a krémsajt
40 g zsemlemorzsa
Sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Kockázzuk fel a zöldségeket, szeleteljük fel a fokhagymákat.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, ha már forró, dobjuk rá a padlizsánkockákat és kevergetve pirítsuk 5 percig.
Adjuk hozzá a fokhagymát és továbbra is kevergetve pirítsuk, amíg illatos nem lesz.
Ekkor adjuk hozzá a többi zöldséget, öntsük nyakon a húslevessel.
Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomleveleket.
Sózzuk, borsozzuk és lefedve főzzük puhára a zöldségeket és sűrűre az alapot.
A lazacszeletek sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon.
A krémsajtot keverjük egy tálban simára, ha nagyon sűrű lenne, tejszínnel lazíthatjuk.
Az elkészült zöldségeket öntsük egy sütőtál aljába, helyezzük rá a halszeleteket.
Kenjük meg mindegyik szelet tetejét krémsajttal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük addig, amíg aranybarna nem lesz a morzsa a tetején.
Hozzávalók a zöldségágyhoz:
2 evőkanál olívaolaj
2 padlizsán
6 gerezd fokhagyma
5 paprika, vegyesen, zöld, sárga, piros
2 cukkini
680 g paradicsomszósz
300 ml zöldség- vagy húsleves
bazsalikomlevél
Hozzávalók a halhoz:
4 nagy szelet lazacfilé, bőr nélkül
200 g krémsajt
egy kevés tejszín, ha túl sűrű a krémsajt
40 g zsemlemorzsa
Sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Kockázzuk fel a zöldségeket, szeleteljük fel a fokhagymákat.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, ha már forró, dobjuk rá a padlizsánkockákat és kevergetve pirítsuk 5 percig.
Adjuk hozzá a fokhagymát és továbbra is kevergetve pirítsuk, amíg illatos nem lesz.
Ekkor adjuk hozzá a többi zöldséget, öntsük nyakon a húslevessel.
Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomleveleket.
Sózzuk, borsozzuk és lefedve főzzük puhára a zöldségeket és sűrűre az alapot.
A lazacszeletek sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon.
A krémsajtot keverjük egy tálban simára, ha nagyon sűrű lenne, tejszínnel lazíthatjuk.
Az elkészült zöldségeket öntsük egy sütőtál aljába, helyezzük rá a halszeleteket.
Kenjük meg mindegyik szelet tetejét krémsajttal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük addig, amíg aranybarna nem lesz a morzsa a tetején.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése