Időről időre igyekszem valami egyszerű, tényleg bárki által elkészíthető receptet hozni. Régen nem rajongtam értük, de ahogy múlnak az évek, egyre több főzeléket készítek. A karalábéfőzelék egy német szakácskönyvből származik, amíg zsenge ez a zöldség, kihagyhatatlan.
Hozzávalók a főzelékhez:
3-4 db friss karalábé
600 ml húsleves
1 evőkanál vaj (30 g)
2 evőkanál liszt (35 g)
só
őrölt szerecsendió
petrezselyemlevél felaprítva
Hozzávalók a pulykafasírthoz:
1/2 kg darált pulykahús
1 tojás
1/2 bögre zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 kis vöröshagyma, finomra vágva
1-2 teáskanál chipotle paprikapor
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyünk sűtőpapírt a tepsinkbe és kenjük ki olajjal.
Tegyük az előkészített tepsibe, kenjük meg olajjal őket, majd az előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
Forraljuk fel, majd csökkentsük alatta a hőt és főzzük közepes lángon, amíg meg nem puhul.
Vegyük le a tűzről, keverjünk bele a levesből.
Amikor elkészült vegyük le a gázról a főzeléket és még forrón forgassuk bele a felaprított petrezselyemlevelet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése