Ezzel a recepttel Hawaiira repíthetjük magunkat egy ebéd vagy vacsora erejéig. A huli hawaii nyelven forgatnit jelent. A csirkét fával fűtőtt grillen, egészben sütik, eközben folyamatosan forgatják és kenegetik a szósszal. A nyársra húzott, apróra vágott csirkemell gyorsabban átsül és a pác is jobban átjárja, de azért ne felejtsük el forgatni sütés közben.
Hozzávalók a csirkéhez:
1 1/2 kg csirkemell
1 bögre ananászlé (ne használjunk cukrozott ananászlevet, főleg ne sűrítményből készültet!. Ha van gyümölcscentrifugák, egy meghámozott ananászt préseljünk le, illetve a Dole konzervek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, ennek van igazán ananász íze, egyszerűen turmixiljuk le a levet és a gyümölcsöt együtt.)
1/2 bögre szójaszósz
1/2 bögre kechup
1/3 bögre világos nádcukor
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál zúzott fokhagyma (2-3 gerezd)
1 evőkanál sriracha szósz
2 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál rizsecet
1/2 teáskanál bors
1 teáskanál só
Az ananász-salsahoz:
1 egész ananász
1 nagy piros pritamin paprika
4-5 szem koktélparadicsom
1 kis csokor korianderlevél
1 kis lilahagyma
4 evőkanál lime lé
1/4 teáskanál fekete bors
1/8 teáskanál só
Az ananászból hosszában levágjuk nagyjából az egyharmadát.
Késsel óvatosan körbevágjuk a héj mentén, úgy, hogy maradjon egy fél centis perem és alul se lyukasszuk át. Ez lesz, amiben tálaljuk majd.
Egy kanál segítségével szedjük ki a gyümölcshúst, a levágott darabot pucoljuk meg és az összes gyümölcshúst vágjuk nagyon apróra.
Kockázzuk fel a paprikát, a paradicsomot és a lilahagymát is.
Tegyük ezeket egy tálba, szórjuk rá a felaprított korianderlevelet.
Locsoljuk meg a lime levével, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan keverjük össze.
Töltsük vissza a kivájt ananászba, fogyasztásig tegyük hűtőbe.
A csirkemelleket apró kockákra vágjuk.
A maradék hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
Egy bögrényit félreteszünk belőle, majd a maradékba beleforgatjuk a csirkehúst és egy-két órán át pácoljuk.
Ezután nyársra húzzuk őket és grillserpenyőben vagy faszenes grillen, időnként megforgatva, minden oldalukat aranybarnára sütjük.
Tálalásnál a maradék szószt kínáljuk mellé.
Hozzávalók a csirkéhez:
1 1/2 kg csirkemell
1 bögre ananászlé (ne használjunk cukrozott ananászlevet, főleg ne sűrítményből készültet!. Ha van gyümölcscentrifugák, egy meghámozott ananászt préseljünk le, illetve a Dole konzervek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, ennek van igazán ananász íze, egyszerűen turmixiljuk le a levet és a gyümölcsöt együtt.)
1/2 bögre szójaszósz
1/2 bögre kechup
1/3 bögre világos nádcukor
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál zúzott fokhagyma (2-3 gerezd)
1 evőkanál sriracha szósz
2 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál rizsecet
1/2 teáskanál bors
1 teáskanál só
Az ananász-salsahoz:
1 egész ananász
1 nagy piros pritamin paprika
4-5 szem koktélparadicsom
1 kis csokor korianderlevél
1 kis lilahagyma
4 evőkanál lime lé
1/4 teáskanál fekete bors
1/8 teáskanál só
Az ananászból hosszában levágjuk nagyjából az egyharmadát.
Késsel óvatosan körbevágjuk a héj mentén, úgy, hogy maradjon egy fél centis perem és alul se lyukasszuk át. Ez lesz, amiben tálaljuk majd.
Egy kanál segítségével szedjük ki a gyümölcshúst, a levágott darabot pucoljuk meg és az összes gyümölcshúst vágjuk nagyon apróra.
Kockázzuk fel a paprikát, a paradicsomot és a lilahagymát is.
Tegyük ezeket egy tálba, szórjuk rá a felaprított korianderlevelet.
Locsoljuk meg a lime levével, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan keverjük össze.
Töltsük vissza a kivájt ananászba, fogyasztásig tegyük hűtőbe.
A csirkemelleket apró kockákra vágjuk.
A maradék hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
Egy bögrényit félreteszünk belőle, majd a maradékba beleforgatjuk a csirkehúst és egy-két órán át pácoljuk.
Ezután nyársra húzzuk őket és grillserpenyőben vagy faszenes grillen, időnként megforgatva, minden oldalukat aranybarnára sütjük.
Tálalásnál a maradék szószt kínáljuk mellé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése