Amikor kitaláltam, hogy jégkrémet fogok készíteni, még jó idő volt. Hétvégén már állítólag sütni fog a nap, ha hőség nem is lesz. Tudom, sokakat nem riaszt vissza a hűvösebb időjárás a fagylaltfogyasztástól, nekem pedig megérkezett a megrendelt jégkrém készítő formám, amit muszáj volt azonnal kipróbálni. Érdemes egy ilyet mindenkinek beszerezni, aki kedveli ezt a jeges csemegét és nem akar fagylaltgépre költeni. A frissítően savanykás málnát édes mangóval párosítottam.
Ami nélkül ne kezdjük el:
jégkrém készítő forma
jégkrémpálcikák
Hozzávalók a mangó lassi mixhez:
250 g mangópüré (konzervben kapható) vagy friss mangó
1/2 evőkanál citromlé
250 g görögjoghurt
80 ml tejszín
egy nagy csipet őrölt kardamom
cukor, ha nem cukrozott mangópürét használtunk, ízlés szerint
A málnapüréhez:
250 g friss málna
2-3 evőkanál nádcukor vagy kókuszvirág cukor (nagyon finom, ha tehetitek próbáljátok ki)
Először a mangó lassi hozzávalóit turmixoljuk simára.
Töltsük az elkészült pépet az előkészített formákba. Mindegyikbe nagyjából ugyanannyit.
Ezután turmixoljuk le a málnát is a cukorral és öntsük a mangópép tetejére.
Tegyük a jégkrémkészítő tetejét a helyére és dugdossuk bele a pálcikákat. Nem kell túl mélyre, mert nehéz lesz fogni. Sajnos ezt megtapasztaltam.
Tegyük mélyhűtőbe legalább 5 órára.
Ami nélkül ne kezdjük el:
jégkrém készítő forma
jégkrémpálcikák
Hozzávalók a mangó lassi mixhez:
250 g mangópüré (konzervben kapható) vagy friss mangó
1/2 evőkanál citromlé
250 g görögjoghurt
80 ml tejszín
egy nagy csipet őrölt kardamom
cukor, ha nem cukrozott mangópürét használtunk, ízlés szerint
A málnapüréhez:
250 g friss málna
2-3 evőkanál nádcukor vagy kókuszvirág cukor (nagyon finom, ha tehetitek próbáljátok ki)
Először a mangó lassi hozzávalóit turmixoljuk simára.
Töltsük az elkészült pépet az előkészített formákba. Mindegyikbe nagyjából ugyanannyit.
Ezután turmixoljuk le a málnát is a cukorral és öntsük a mangópép tetejére.
Tegyük a jégkrémkészítő tetejét a helyére és dugdossuk bele a pálcikákat. Nem kell túl mélyre, mert nehéz lesz fogni. Sajnos ezt megtapasztaltam.
Tegyük mélyhűtőbe legalább 5 órára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése