Egy gyorsan elkészíthető vacsora omlós hátszínnel és ropogós piros retekkel?
Hozzávalók a sülthöz:
600 g hátszín
1 teáskanál só
1 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál szárított oregáno
1/2 teáskanál chilipor, nem kell, hogy csípős legyen
1/2 teáskanál fehérbors
Hozzávalók a reteksalátához:
2 csokor retek
1 uborka vagy cukkini
1 csokor kapor
2 dl joghurt
1/2 citrom leve
Só
A salátához vágjuk a retkeket és a cukkiniket apró kockákra.
Aprítsuk fel a kaprot, majd forgassuk össze a hozzávalókat egy tálban.
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra. Szedjük le a hártyákat, ínakat a húsról.
Keverjük össze a fűszereket egy tálkában. Alaposan dörzsöljük be a hátszínt a fűszerkeverékkel minden oldalon.
Forrósítsuk fel a serpenyőt és egy evőkanál olajon süssünk kérget a hús minden oldalára. Oldalanként 3-4 percig süssük.
Tegyük az így előkészített húst egy sütőtálba és helyezzük az előmelegített sütőbe 20 percre.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 15 percig mielőtt felszeleteljük.
Hozzávalók a sülthöz:
600 g hátszín
1 teáskanál só
1 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál szárított oregáno
1/2 teáskanál chilipor, nem kell, hogy csípős legyen
1/2 teáskanál fehérbors
Hozzávalók a reteksalátához:
2 csokor retek
1 uborka vagy cukkini
1 csokor kapor
2 dl joghurt
1/2 citrom leve
Só
A salátához vágjuk a retkeket és a cukkiniket apró kockákra.
Aprítsuk fel a kaprot, majd forgassuk össze a hozzávalókat egy tálban.
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra. Szedjük le a hártyákat, ínakat a húsról.
Keverjük össze a fűszereket egy tálkában. Alaposan dörzsöljük be a hátszínt a fűszerkeverékkel minden oldalon.
Forrósítsuk fel a serpenyőt és egy evőkanál olajon süssünk kérget a hús minden oldalára. Oldalanként 3-4 percig süssük.
Tegyük az így előkészített húst egy sütőtálba és helyezzük az előmelegített sütőbe 20 percre.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 15 percig mielőtt felszeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése