Az escabeche olyan halétel, amelyben a halat először megsütik, majd ecetben és fűszerekkel marinálják. A ropogósra sütött, zsíros húsú makréla mellé tökéletesen illik a savas páclé és villámgyorsan elkészül a vacsora.
Hozzávalók:
2 nagy makréla vagy 4 makréla filé
2 evőkanál kukoricaliszt
Hozzávalók:
2 nagy makréla vagy 4 makréla filé
2 evőkanál kukoricaliszt
olaj a sütéshez
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
4 evőkanál fehérborecet
1 dl víz
1 babérlevél
só, bors
Ha egész makrélát vettünk, filézzük ki úgy, hogy bevágjuk a fejnél az uszony mellett, hosszában, majd végigvágjuk a háton a gerinc mellett egy éles késsel.
A gerinc felé haladva fejtsük le a óvatosan a húst. Fordítsuk meg a halat a másik oldalára és ugyanígy fejtsük le a filét.
Karikázzuk fel a sárgarépát, szeleteljük fel a vöröshagymát és fokhagymát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése