Ez a rebarbarás pohárkrém a tetején lévő kókuszhabtól lesz igazán különleges. Lecserélhető sima tejszínhabra is, de nagyon jól passzolnak egymáshoz, érdemes ezt a változatot kipróbálni.
Hozzávalók a vörösboros rebarbarakrémhez:
400 g rebarbara, 3 cm-es darabokra vágva
2 bögre vörösbor
1 teáskanál méz
1 fahéjrúd
3-4 egész szegfűszeg
3-4 egész kardamommag
3 tojás sárgája
1/2 bögre cukor
170 g sótlan vaj
3 teáskanál kukoricakeményítő
Hozzávalók a kókuszhabhoz:
1 nagy (400 ml) kókusztej konzerv vagy két kicsi, jó alaposan behűtve, semmiképp ne vegyünk light feliratút, mert azt nem fogjuk tudni habosítani
1/4 bögre porcukor
Díszítéshez:
néhány szem eper, ehető virágok
Tegyük a feldarabolt rebarbarát, a bort, a mézet és a fűszereket egy lábosba.
Forraljuk fel, majd csökkentsük alatta a hőt és főzzük, amíg jó sűrű nem lesz.
Hagyjuk kissé lehűlni, majd turmixoljuk simára.
Habverővel keverjük össze a tojásokat, a cukrot és a kukoricakeményítőt.
Verjük, amíg habos, krémfehér masszát nem kapunk.
Keverjük ehhez a rebarbara-masszát és gőz felett, alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre.
Amint elkészült azonnal vegyük le és keverjük hozzá a vajat.
Töltsük poharakba, de egyiket se töltsük csurig, hogy maradjon hely a habnak. Tegyük hűtőbe.
Tálalás előtt készítsük el a kókuszhabot.
A kókusztej konzervet nyissuk fel és kanállal szedjük le a tetejéről a sűrű, fehér krémet.
Levet (vagyis a kókuszvizet) ne szedjünk hozzá, hagyjuk 10 percig szobahőmérsékleten pihenni most a kókuszkrémet.
A levét megihatjuk magában vagy turmixban.
10 perc elteltével verjük 30 másodpercig, amíg krémes nem lesz. Ezután adjunk hozzá a porcukrot, keverjük, simára, kb. egy percig. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl.
Osszuk szét a poharak tetején, fogyasztásig hűtőben tárolandó.
Hozzávalók a vörösboros rebarbarakrémhez:
400 g rebarbara, 3 cm-es darabokra vágva
2 bögre vörösbor
1 teáskanál méz
1 fahéjrúd
3-4 egész szegfűszeg
3-4 egész kardamommag
3 tojás sárgája
1/2 bögre cukor
170 g sótlan vaj
3 teáskanál kukoricakeményítő
Hozzávalók a kókuszhabhoz:
1 nagy (400 ml) kókusztej konzerv vagy két kicsi, jó alaposan behűtve, semmiképp ne vegyünk light feliratút, mert azt nem fogjuk tudni habosítani
1/4 bögre porcukor
Díszítéshez:
néhány szem eper, ehető virágok
Tegyük a feldarabolt rebarbarát, a bort, a mézet és a fűszereket egy lábosba.
Forraljuk fel, majd csökkentsük alatta a hőt és főzzük, amíg jó sűrű nem lesz.
Hagyjuk kissé lehűlni, majd turmixoljuk simára.
Habverővel keverjük össze a tojásokat, a cukrot és a kukoricakeményítőt.
Verjük, amíg habos, krémfehér masszát nem kapunk.
Keverjük ehhez a rebarbara-masszát és gőz felett, alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre.
Amint elkészült azonnal vegyük le és keverjük hozzá a vajat.
Töltsük poharakba, de egyiket se töltsük csurig, hogy maradjon hely a habnak. Tegyük hűtőbe.
Tálalás előtt készítsük el a kókuszhabot.
A kókusztej konzervet nyissuk fel és kanállal szedjük le a tetejéről a sűrű, fehér krémet.
Levet (vagyis a kókuszvizet) ne szedjünk hozzá, hagyjuk 10 percig szobahőmérsékleten pihenni most a kókuszkrémet.
A levét megihatjuk magában vagy turmixban.
10 perc elteltével verjük 30 másodpercig, amíg krémes nem lesz. Ezután adjunk hozzá a porcukrot, keverjük, simára, kb. egy percig. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl.
Osszuk szét a poharak tetején, fogyasztásig hűtőben tárolandó.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése