Amilyen rohamtempóban melegszik az idő, olyan intenzitással indultak növekedésnek a zöldfűszerek. Elsőként a tárkony hajtott ki, így az már igen méretes bokorrá cseperedett. Ugyan állítólag május végén, júniusban a legaromásabbak a levelei, szerintem ilyenkor is mennyei bármilyen étel, ami a friss zöldekkel készül. Ráadásnak, ha a fogás alig több mint fél óra alatt elkészül, nekünk is bőven marad időnk élvezni a napsütést.
Hozzávalók:
1/2 kg sertésszűz
2 ág tárkony, levelei apróra vágva
1 bögre húsleves
8 evőkanál tejföl
1 evőkanál olívaolaj
Só, bors
Szeleteljük a sertést 1 1/2 - 2 cm vastag érmékké, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a húsokat.
Süssük 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna kérget nem kap. Tegyük félre a megsült húsokat.
Tegyük a használt serpenyőbe a tárkonyt és a húslevest.
Főzzük, amíg a folyadék nagyjából harmadára nem csökken.
Vegyük a hőt alacsonyra alatta, majd adjuk hozzá a tejfölt és főzzük sűrűre a szószt.
Tegyük vissza a húsokat, tálalhatjuk rizzsel vagy csak adjunk mellé ropogós kenyeret, ami a szószba lehet mártogatni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése