A dipek vagy a mártogató szószok igen sokoldalúak és sokfélék. Használhatjuk különböző ételek ízesítéséhez, például pita kenyérhez, gombócokhoz, kekszekhez, nyers zöldségekhez, tenger gyümölcseihez, húsokhoz és sajtokhoz, burgonyachipshez, tortilla chipshez, de még gyümölcsökhöz is. Az egyéb szószoktól eltérően, nem közvetlen az étel mellé kínálják a tányéron, hanem külön, és magunknak kell az előkészített falatokat - nevének megfelelően - belemártogatni. Nagyon kedvelt partiétel, kiváló mindenféle összejövetelre.
Mártogatnivalók:
felcsíkozott sárgarépa
színes kalifornai paprikák
piros retek
uborka
szárzeller
chips
tortilla chips
....
Hozzávalók a kapros-újhagymás dip-hez:
1 bögre tejföl
1/4 bögre majonéz
3 szál újhagyma
3 evőkanál apróra vágott, friss kapor
1 evőkanál citromlé
1 kis fokhagymagerezd, zúzva
só és frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze a tejfölt a majonézzel, a citrommal és fokhagymával egy kis tálkában.
Sózzuk és borsozzuk. Aprítsuk bele az újhagymát és a kaprot.
Alaposan keverjük el és tegyük legalább két órára hűtőbe.
Hozzávalók a bacon dip-hez:
200 g bacon
3 szál újhagyma
5 darab aszalt paradicsom
120 g krémsajt
fehérbors
Süssük ropogósra a bacont. Aprítsuk fel. Tegyünk félre egy keveset a tetejére.
Daraboljuk fel a paradicsomokat.
Szeleteljük fel a hagymákat, ebből is tegyünk félre egy keveset.
Alaposan keverjük el a hozzávalókat, szórjuk a tetejére a félretett hagymát és bacont.
Tegyük legalább két órára hűtőbe.
Hozzávalók a retek-torma dip-hez:
400 g piros retek
3 szál újhagyma
1/2 bögre majonéz
1/2 bögre joghurt
1/2 evőkanál torma
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
2 evőkanál almaecet
2 teáskanál dijoni mustár
só, bors
Reszeljük le a retket, csepegtessük le. Keverjük össze a joghurtot a majonézzel, a tormával, ecettel, mustárral és a fűszerekkel egy kis tálkában.
Keverjük bele a retket, a felaprított újhagymát és tegyük legalább 3 órára hűtőbe.
Ezt a mártást érdemes a legtovább pihentetni.
Mártogatnivalók:
felcsíkozott sárgarépa
színes kalifornai paprikák
piros retek
uborka
szárzeller
chips
tortilla chips
....
Hozzávalók a kapros-újhagymás dip-hez:
1 bögre tejföl
1/4 bögre majonéz
3 szál újhagyma
3 evőkanál apróra vágott, friss kapor
1 evőkanál citromlé
1 kis fokhagymagerezd, zúzva
só és frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze a tejfölt a majonézzel, a citrommal és fokhagymával egy kis tálkában.
Sózzuk és borsozzuk. Aprítsuk bele az újhagymát és a kaprot.
Alaposan keverjük el és tegyük legalább két órára hűtőbe.
Hozzávalók a bacon dip-hez:
200 g bacon
3 szál újhagyma
5 darab aszalt paradicsom
120 g krémsajt
fehérbors
Süssük ropogósra a bacont. Aprítsuk fel. Tegyünk félre egy keveset a tetejére.
Daraboljuk fel a paradicsomokat.
Szeleteljük fel a hagymákat, ebből is tegyünk félre egy keveset.
Alaposan keverjük el a hozzávalókat, szórjuk a tetejére a félretett hagymát és bacont.
Tegyük legalább két órára hűtőbe.
Hozzávalók a retek-torma dip-hez:
400 g piros retek
3 szál újhagyma
1/2 bögre majonéz
1/2 bögre joghurt
1/2 evőkanál torma
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
2 evőkanál almaecet
2 teáskanál dijoni mustár
só, bors
Reszeljük le a retket, csepegtessük le. Keverjük össze a joghurtot a majonézzel, a tormával, ecettel, mustárral és a fűszerekkel egy kis tálkában.
Keverjük bele a retket, a felaprított újhagymát és tegyük legalább 3 órára hűtőbe.
Ezt a mártást érdemes a legtovább pihentetni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése