Tudtátok, hogy a pisztráng a lazacfélék családjába tartozik? A pisztrángok húsa olajos, gazdag A és D-vitaminban, illetve Omega-3 zsírsavakban, csakúgy, mint a lazac. De nem csak ezért menő, hanem azért is mert a sebes pisztráng Magyarországon őshonos. Furcsa mód, ha magyar halakról esik szó, mégsincs a lista élén, ellentétben a ponttyal, ami viszont Ázsiából érkezett hozzánk. Bár létezik Európában őshonos fajta, de amennyire tudom, mi nem azt/azokat fogyasztjuk. A Szilvásváradon és Lillafüreden fellelhető szivárványos pisztrángot már szintén betelepítették az országba.
Hozzávalók:
2 db egész, tisztított pisztráng
1 citrom
kis csokor kakukkfű ágacskák
só, bors
grillhez való halsütő rács, ha nem grillserpenyőt használunk; enélkül széteshet a hal forgatáskor
A grillt melegítsük elő, faszeneset gyújtsuk be.
Sózzuk, borsozzuk kívül-belül.
Szeleteljük fel a citromot és tegyünk annyi szeletet a halak hasüregébe, amennyi belejük fér.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése