Megint grillszezon és egy újabb oldalas recept. Ezúttal a köretet is a parázson sütjük, egy Amerikában tanult módszerrel. És fűszervajjal. A kukoricát levelestől teszik a grillre, amikor elkészült, egyszerűen hátrahajtják őket, ennél fogva fogyaszthatjuk a csemegénket. A forró csöveken pedig azonnal szétolvad a fűszervaj.
Hozzávalók:
egy oldalas
A szárazpáchoz:
1 evőkanál köménymag
1 evőkanál paprika
1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál vöröshagyma por
1 evőkanál chili por (nem kell, hogy csípős legyen)
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál só
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál fehér bors
A barbecue szószhoz:
2 evőkanál olaj
1 evőkanál vöröshagyma por
1 teáskanál fokhagyma por
3/4 bögre ketchup
1/4 bögre víz
2 evőkanál cider - vagy almaecet
1 evőkanál nádcukor
1 evőkanál mustár
2 teáskanál füstölt chili por
1 teáskanál szárított oregáno
1 teáskanál Worcestershire szósz
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/4 teáskanál só
A körethez:
6 cső kukorica, legyen meg körben az összes levele
5 dkg vaj
1 teáskanál chili pehely
1/4 teáskanál bors
1/4 teáskanál só
Távolítsuk el az oldalas hátuljáról a hártyát. Bővebben az oldalas előkészítéséről itt olvashatsz.
A szárazpáchoz keverjük össze a fűszereket, majd jó alaposan dörzsöljük be vele körös-körül a húst.
Csomagoljuk fóliába szorosan, hogy sütéskor semmi ne jusson se be, se ki.
Forraljuk fel, majd gyakran kevergetve főzzük 5-6 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
Vegyük le a tűzről és hűtsük ki. Lefedve 2 hétig is eláll hűtőben.
Vegyük le a tűzről és hűtsük ki. Lefedve 2 hétig is eláll hűtőben.
A vajat hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
A vajat keverjük el a fűszerekkel, majd tegyük hűtőbe.
Ha letelt a fél óra és forró a grill, akkor csepegtessük le a víztől a csöveket és tegyük grillre őket.
Nem kell izgulni, a belseje nem fog megégni, megóvja őket a fenn említett vízfürdő.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése