És végül csak megérkezett az általam igencsak várt medvehagyma. Omlós kijevi csirkemellben kapott helyet, ropogós panírral, selymesen olvadó vajjal, ragyogó zölden.
Hozzávalók a fokhagymás vajhoz:
60 g vaj
3 evőkanál apróra vágott friss medvehagymalevél
2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
A csirkemellhez:
2 bőr nélküli kicsontozott csirkemell
só, bors
A panírozáshoz:
liszt
2 tojás felverve
zsemlemorzsa
Melegítsük a vajat szobahőmérsékletűre, majd alaposan keverjük össze a fokhagymával és a medvehagymával. Tegyük a fagyasztóba 10 percre.
Addig készítsük elő a csirkemelleket. Sózzuk, borsozzuk.
Egy hegyes és éles késsel vágjunk zsebet, azon a részén, ahol a legvastagabb. Vigyázzunk, hogy sehol se lyukasszuk ki.
Vegyük ki a vajat a mélyhűtőből, teáskanállal vájjunk belőle kis adagokat és töltsük meg velük a húsok zsebeit.
Fogvájóval vagy hústűvel fogjuk össze a lyukakat.
Fóliázzuk le az előkészített melleket, felhasználásig tegyük hűtőbe.
Készítsünk elő tálakat a panírozáshoz, a tojásba tegyünk sót.
Melegítsünk fel olajat a sütéshez egy mély edényben. Félig el kell lepje a melleket. Ne legyen túl forró az olaj, közepes lángon süssük, hogy mindenhol rendesen átsüljön.
Forgassuk a húsokat lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába.
Mehet az olajba.
Lassú tűzön süssük mindkét oldalon aranybarnára a csirkéket.
Tálaljuk salátával.
Hozzávalók a fokhagymás vajhoz:
60 g vaj
3 evőkanál apróra vágott friss medvehagymalevél
2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
A csirkemellhez:
2 bőr nélküli kicsontozott csirkemell
só, bors
A panírozáshoz:
liszt
2 tojás felverve
zsemlemorzsa
Melegítsük a vajat szobahőmérsékletűre, majd alaposan keverjük össze a fokhagymával és a medvehagymával. Tegyük a fagyasztóba 10 percre.
Addig készítsük elő a csirkemelleket. Sózzuk, borsozzuk.
Egy hegyes és éles késsel vágjunk zsebet, azon a részén, ahol a legvastagabb. Vigyázzunk, hogy sehol se lyukasszuk ki.
Vegyük ki a vajat a mélyhűtőből, teáskanállal vájjunk belőle kis adagokat és töltsük meg velük a húsok zsebeit.
Fogvájóval vagy hústűvel fogjuk össze a lyukakat.
Fóliázzuk le az előkészített melleket, felhasználásig tegyük hűtőbe.
Készítsünk elő tálakat a panírozáshoz, a tojásba tegyünk sót.
Melegítsünk fel olajat a sütéshez egy mély edényben. Félig el kell lepje a melleket. Ne legyen túl forró az olaj, közepes lángon süssük, hogy mindenhol rendesen átsüljön.
Forgassuk a húsokat lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába.
Mehet az olajba.
Lassú tűzön süssük mindkét oldalon aranybarnára a csirkéket.
Tálaljuk salátával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése