Nemsokára megjelennek a piacokon az első friss zöldségek, ideje megszabadulni a bespájzolt káposztáktól, téli zöldségektől. Íme egy extravagáns lila leves, a meglepő, de hozzá igazán passzoló magos mustárfagylalttal. Van élet a párolt káposztán túl.
Hozzávalók a fagylalthoz (nem kell hozzá fagylaltgép):
3 tojássárgája
15 g cukor
250 g tej
2 evőkanál magos mustár
Hozzávalók a leveshez:
1/2 lilakáposzta
1 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 liter húsleves
1/2 teáskanál gyömbér
1/2 teáskanál szegfűbors
1 evőkanál vörösborecet
só, bors
Először a fagyit készítjük el.
A fogyasztás napján vegyük ki a dobozból, tördeljük össze és egy botmixer segítségével turmixoljuk krémesre.
A káposzta külső leveleit leszedjük, felkockázzuk. Nem kell túl apróra, mert pürésíteni fogjuk.
Az olajat hevítsük fel egy fazékban, dobjuk rá a felkockázott vöröshagymát és felaprított fokhagymát.
Szórjuk rá a gyömbért és a szegfűborsot, újabb egy perc kevergetés után öntsük fel a húslevessel, forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük puhára a káposztát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése