Ettetek már vadrizst? Állítólag nagyon egészséges. Teljes értékű fehérjeforrás, B-vitamin forrás, rost-tartalma a barna rizshez hasonlóan magas. Persze főzni is olyan sokáig kell, mint a barnát. Annak ellenére, hogy nem is igazán rizs, csak távoli rokonok. Meg már nem is igazán vad, hiszen az USA-ban a vadrizsnek két faját is termesztik. Egy egyszerű recept, ha kipróbálnátok, vagy ha már ismeritek, de még nem ettétek levesben.
Hozzávalók
1 evőkanál olaj
2 bögre kockára vágott főtt sonka
1 bögre gyufaszálra vágott sárgarépa
3/4 bögre nyers vadrizs
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
2 bögre húsleves
1/4 teáskanál bors
3 bögre víz
1 bögre tejszín
1/4 bögre apróra vágott friss petrezselyem
Sóval, borssal ízesítjük.
Lefedve közepes lángon egy órán keresztül főzzük.
A tejszínt egy tálba öntjük, merünk rá egy kanállal a forró levesből.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése