Hozzávalók a tésztához:
140 g hideg vaj, kockákra vágva
240 g liszt
100 g dió, darálva
2 teáskanál almaborecet
60 ml szódavíz
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
1/4 bögre barna cukor
1/4 bögre balzsamecet
4 nagy körte, meghámozva és negyedekre vágva
200 g Brie sajt (lehet camembert is)
100 g dió, aprítva
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Tegyük a vajat, a lisztet és a diót egy tálba, keverjük addig, amíg morzsás nem lesz.
Adjuk hozzá a tojást és a vizet és keverjük addig, amíg össze nem áll egy labdává.
Csomagoljuk a tésztát fóliába és tegyük hűtőszekrénybe legalább 20 percre.
Tegyük a cukrot a balzsamecettel egy lábasba és keverjük gáz felett, amíg a cukor feloldódik.
Forraljuk fel és adjuk hozzá a körtéket, majd pároljuk 15 percig.
Tegyük félre. Nyújtsuk a tésztát téglalap alakúra, tegyük egy sütőpapírral bélelt magas falú sütőtálba.
Tegyünk egy lap sütőpapírt belülre és szórjunk bele sütőbabot vagy rizst.
Süssük az előmelegített sütőben 10 percig, majd vegyük ki a papírt és a babot és süssük további 10 percig.
Hagyjuk hűlni kicsit, majd tegyük bele a körtéket a karamellával, a felszeletelt brie-t és szórjuk meg a dióval.
Tegyük vissza a sütőbe és süssük újabb 10 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése