Mert a szőlőnek szezonja van és mert a medve a kacsát nagyon szereti (legalábbis ez a medve). A szósz a szőlőtől lesz édes, a chilitől csípős, a főzéstől és a gyümölcsben lévő pektintől meg sűrű. Más nem is kell hozzá.
Hozzávalók:
3-4 kacsacomb
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
néhány ág kakukkfű vagy 2 teáskanál szárított
kb. 1 kg szőlőből lesz 1 dl mártás kék szőlőt vegyünk, minél sötétebb, annál jobb
1-2 piros csípős chili (ízlés szerint, ki mennyire bírja megenni a csípőset)
A kacsacombokat sóval, borssal bedörzsöljük, 20 percre félretesszük őket.
A szőlőt leszemezzük, a chilit felkarikázzuk, kevés vízzel feltesszük főzni őket.
A kacsákat törölgessük szárazra, bőrös felével tepsibe fektetjük, tegyük mellé a megpucolt hagymát, fokhagymát.
Szórjuk meg kakukkfűvel, öntsünk alá 1 deci vizet. Fedjük le vagy takarjuk le fóliával, és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 1 órára.
Ha felforrt a szőlőlötyink, jön a rémálom rész: át kell passzíroznunk, hogy megszabaduljunk a héjától és a magoktól.
Ezután nincs más dolgunk, mint addig forralni, amíg el nem éri a kellő sűrűséget. Legyen kicsit folyós, de már zselés állagú. Egy tányérra cseppentve le tudjuk tesztelni, hogy jó-e már.
A kacsáról 1 óra elteltével vegyük le a fóliát, fordítsuk meg a combokat.
Fedő nélkül süssük ropogósra a bőrüket, teszteljük hűstűvel, hogy a húsok is átsültek rendesen.
Tálaljuk a szőlőmártással.
Hozzávalók:
3-4 kacsacomb
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
néhány ág kakukkfű vagy 2 teáskanál szárított
kb. 1 kg szőlőből lesz 1 dl mártás kék szőlőt vegyünk, minél sötétebb, annál jobb
1-2 piros csípős chili (ízlés szerint, ki mennyire bírja megenni a csípőset)
A kacsacombokat sóval, borssal bedörzsöljük, 20 percre félretesszük őket.
A szőlőt leszemezzük, a chilit felkarikázzuk, kevés vízzel feltesszük főzni őket.
A kacsákat törölgessük szárazra, bőrös felével tepsibe fektetjük, tegyük mellé a megpucolt hagymát, fokhagymát.
Szórjuk meg kakukkfűvel, öntsünk alá 1 deci vizet. Fedjük le vagy takarjuk le fóliával, és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 1 órára.
Ha felforrt a szőlőlötyink, jön a rémálom rész: át kell passzíroznunk, hogy megszabaduljunk a héjától és a magoktól.
Ezután nincs más dolgunk, mint addig forralni, amíg el nem éri a kellő sűrűséget. Legyen kicsit folyós, de már zselés állagú. Egy tányérra cseppentve le tudjuk tesztelni, hogy jó-e már.
A kacsáról 1 óra elteltével vegyük le a fóliát, fordítsuk meg a combokat.
Fedő nélkül süssük ropogósra a bőrüket, teszteljük hűstűvel, hogy a húsok is átsültek rendesen.
Tálaljuk a szőlőmártással.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése