A Waldorf saláta általában friss alma, szárzeller és dió megöntözve majonézzel. Az első Waldorf salátát Oscar Tschirky, a Waldorf Astoria főpincére készítette 1893-ban. Az eredeti recept szerint kizárólag kockára vágott piros héjú alma, szárzeller és majonéz kerül bele. A durvára vágott diót (pekándiót ráadásul) csak később adták hozzá, most mégis ez az amerikai klasszikus. Manapság helyettesítik a majonézt joghurttal vagy ízesítik a natúr majonézt - az én receptemben citrommal és mézzel.
Hozzávalók a salátához:
1 egész szárzeller
3 piros alma
marék dió
A dressinghez:
1 bögre majonéz
1 citrom leve
1 evőkanál méz
só, bors
A dressing hozzávalóit egy tálkában simára keverjük, ezzel készen is vagyunk.
A salátához az almát nagyon vékony szeletekre vágjuk, a zellert pedig szintén vékonyan felszeleteljük
Egy tálban összekeverjük a dióval és ráöntjük a salátaöntetet.
Hozzávalók a salátához:
1 egész szárzeller
3 piros alma
marék dió
A dressinghez:
1 bögre majonéz
1 citrom leve
1 evőkanál méz
só, bors
A dressing hozzávalóit egy tálkában simára keverjük, ezzel készen is vagyunk.
A salátához az almát nagyon vékony szeletekre vágjuk, a zellert pedig szintén vékonyan felszeleteljük
Egy tálban összekeverjük a dióval és ráöntjük a salátaöntetet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése