Amíg nem érkezik meg a gyümölcsszezon, addig készíthetünk zöldségekből is desszerteket. A sokoldalú cékla az egyik legalkamasabb erre a célra. Nem csak egészséges, de csodaszép színének köszönhetően látványos fogások is készülhetnek belőle. Sokan nem kedvelik a "földes" utóíze miatt, de kardamommal fűszerezve egy egészen új ízvilágot kapunk.
Hozzávalók (6 adaghoz):
350 g főtt cékla (kb. 2 nagy)
8 kardamom mag
150 g cukor
100 ml tej
400 ml habtejszín
100 g fehércsokoládé
2 teáskanál zselatinpor
Díszítéshez:
felvert tejszínhab
pisztácia
A cukrot, a tejet és 100 ml tejszínt, a karmadom magokkal együtt keverjük el egy kis lábosban, majd forraljuk fel.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Verjük fel a maradék tejszínt kemény habbá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése