Ez a tápláló és ízletes leves kelkáposztával és csicseriborsóval nem csak egyszerűen elkészíthető, de egészséges is, ráadásul 100%-ban vegán és gluténmentes. A csicseriborsó a növényi alapanyagok között az egyik legjobb fehérjeforrás. Magas a kalcium, magnézium, vas és cink tartalma. Magas rosttartalma miatt lassan szívódik fel, ezért diétás vagy fogyókúrás étrendekbe is beilleszthető.
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 sárgarépa
1 bögre (240 ml) paradicsomszósz
3 bögre (700 ml) zöldségalaplé
1/2 fej kelkáposzta (kicsi)
2 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve és leöblítve
1 teáskanál só
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál chili paprika pehely
1/2 teáskanál bors
1/4 teáskanál őrölt római kömény
Megjegyzések
Megjegyzés küldése