Még kapható/szedhető a medvehagyma, de azért nem árt igyekezni, ha valaki idén még nem evett. Idén egy pull-apart kenyeret töltöttem meg vele. Nehéz volna pontosan lefordítani, mivel a szétszedhető kenyér nem hangzik túl jól magyarul, de lényegében éppen arról van szó, hogy a kinyújtott tésztát darabokra vágva helyezzük a sütőformába, így a kisült kenyér könnyen rétegekre szedhető. A medvehagymás fűszervajjal és rengeteg sajttal töltve nem is kell rá már semmi, önmagában is laktató.
Hozzávalók a tésztához:
200 ml langyos víz
1 csomag instant élesztő
1 teáskanál méz
2 tojás
40 ml olívaolaj
450 g búzaliszt
1 teáskanál só
Hozzávalók a töltelékhez:
1 csokor medvehagyma
150 g vaj
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
50 g parmezán sajt, reszelve
50 g Gouda, reszelve
1 mozzarellagolyó
40 g fenyőmag
+ kenyérsütő forma
Olvasszuk meg a vajat és turmixoljuk le vele a medvehagyma 3/4-ét, 1 teáskanál sóval, borssal.
Hagyjuk szobahőmérsékleten állni.
Hagyjuk szobahőmérsékleten állni.
Fedje le konyharuhával és hagyjuk meleg helyen 20 percig pihenni.
Ne használjunk hozzá plusz lisztet. Bármilyen ragacsosnak is tûnik a tészta, ha elég ideig gyúrjuk, össze fog állni.
Dagaszthatjuk géppel is.
Tegyük vissza a tálba, kenjük meg egy kis olajjal a tetejét, fedjük le és kelesszük meleg helyen 40 percet.
Béleljük ki a sütőformát sütőpapírral.
Miután megkelt, borítsuk lisztezett felületre, gyúrjuk át és nyújtsuk vékony téglalappá.
Közben melegítsük elő a sütőt 230 ° C-ra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése