Ennek a gyors, csokoládés kenyérnek az összeállítása mindössze 15 percet vesz igénybe és már mehet is a sütőbe, ahonnan csokoládé illat járja majd át az egész lakást. Természetesen ez inkább sütemény, mint kenyér, élesztő helyett a sütőpor és a szódabikarbóna segít, hogy szépen megemelkedjen. Egyaránt ajánlom a csokoládé szerelmeseinek reggelire, vajjal vagy uzsonnára, egy jó tejeskávéval.
Hozzávalók:
1/2 bögre (55 g) holland kakaópor
2 bögre (260 g) sima liszt
1/2 bögre (100 g) nádcukor
1/4 bögre (50 g) kristálycukor
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
1 bögre (200 g) étcsokoládé csepp
2 nagy tojás
3/4 bögre (180 ml) tej
115 g (1/2 bögre) sótlan vaj, megolvasztva
1 teáskanál vanília kivonat
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése