Az egyik legegyszerűbb krémleves, amit ismerek. Mindössze négy hozzávalóból áll. Könnyű és krémes, ráadásul 30 perc alatt elkészül.
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
3 csokor újhagyma
700 g hámozott, kockázott burgonya
1 1/2 liter zöldségleves
Az újhagymákat felkarikázzuk, néhány szép, zöld szeletet félrerakunk a tálaláshoz.
A vajat megolvasztjuk, majd megpároljuk rajta a hagymákat.
Alacsony hőfokon, sokáig főzzük, ne pirítsuk.
Adjuk hozzá felkockázott burgonyát, majd öntsük fel a húslevessel.
Főzzük a levest, amíg puha nem lesz a burgonya, majd turmixoljuk le.
Ahhoz, hogy krémes legyen a levesünk legalább két-három percig kell turmixolni.
Kóstoljuk meg, hogy kell-e sózni, borsozni.
Tálaljuk a félrerakott újhagymával, frissen őrölt borssal.
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
3 csokor újhagyma
700 g hámozott, kockázott burgonya
1 1/2 liter zöldségleves
Az újhagymákat felkarikázzuk, néhány szép, zöld szeletet félrerakunk a tálaláshoz.
A vajat megolvasztjuk, majd megpároljuk rajta a hagymákat.
Alacsony hőfokon, sokáig főzzük, ne pirítsuk.
Adjuk hozzá felkockázott burgonyát, majd öntsük fel a húslevessel.
Főzzük a levest, amíg puha nem lesz a burgonya, majd turmixoljuk le.
Ahhoz, hogy krémes legyen a levesünk legalább két-három percig kell turmixolni.
Kóstoljuk meg, hogy kell-e sózni, borsozni.
Tálaljuk a félrerakott újhagymával, frissen őrölt borssal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése