Szépen termett idén a konténerparadicsom. Még nagyon sok zöld maradt fent a töveken, a hideg beálltával ezek már biztosan nem fognak odakinn beérni. Gyerekkoromban a szekrény tetején gyűjtöttük össze őket és vártuk, hogy pirosodjanak. Most zölden kirántottam.
Hozzávalók:
3 nagy zöldparadicsom
1 tojás
1/2 bögre aludttej
1/2 bögre liszt
1/2 bögre zsemlemorzsa (opcionálisan panko morzsa)
1 teáskanál só
1/2 teáskanál fekete bors
1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
olaj a sütéshez
Szeleteljük a paradicsomokat fél centi vastagra.
Egy tálban keverjük össze a tojást az aludttejjel.
Készítsük elő a lisztet és zsemlemorzsát is külön-külön tálba. A lisztbe keverjük a fűszereket.
Forgassuk a paradicsomszeleteket először a lisztbe, majd mártsuk a tojásos keverékbe, ezután mehet a zsemlemorzsába.
Forró olajban süssük aranybarnára, melegen fogyasszuk.
Hozzávalók:
3 nagy zöldparadicsom
1 tojás
1/2 bögre aludttej
1/2 bögre liszt
1/2 bögre zsemlemorzsa (opcionálisan panko morzsa)
1 teáskanál só
1/2 teáskanál fekete bors
1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
olaj a sütéshez
Szeleteljük a paradicsomokat fél centi vastagra.
Egy tálban keverjük össze a tojást az aludttejjel.
Készítsük elő a lisztet és zsemlemorzsát is külön-külön tálba. A lisztbe keverjük a fűszereket.
Forgassuk a paradicsomszeleteket először a lisztbe, majd mártsuk a tojásos keverékbe, ezután mehet a zsemlemorzsába.
Forró olajban süssük aranybarnára, melegen fogyasszuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése