Nincs is jobb egy forró levesnél egy hideg estén. Egy impozáns gyümölcs és egy gyökérzöldség házasságából született ez a recept. A Szépség és a Szörnyeteg története a fazékban.
Hozzávalók:
néhány szelet füstölt szalonna
oliívaolaj
1 kis vöröshagyma, kockára vágva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 zeller, kockára vágva
2 nagy körte, kovkára vágva
500 ml húsleves
2 babérlevél
Só, bors
Tálaláshoz:
olívaolaj
1 zeller körte, hajszálvékonyra szeletve
A felszeletelt körtét tegyük sütőppírral bélelt tepsire és 220 fokon 1 óra alatt süssük sütőben ropogósra.
A kockákra vágott szalonnát az olajon ropogósra sütjük, majd kiszedjük belőle és félretesszük.
Hozzávalók:
néhány szelet füstölt szalonna
oliívaolaj
1 kis vöröshagyma, kockára vágva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 zeller, kockára vágva
2 nagy körte, kovkára vágva
500 ml húsleves
2 babérlevél
Só, bors
Tálaláshoz:
olívaolaj
1 zeller körte, hajszálvékonyra szeletve
A felszeletelt körtét tegyük sütőppírral bélelt tepsire és 220 fokon 1 óra alatt süssük sütőben ropogósra.
A kockákra vágott szalonnát az olajon ropogósra sütjük, majd kiszedjük belőle és félretesszük.
Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20 perc alatt puhára főzzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése