Ez a recept itt, ez minden, amitől igazán szép ez az évszak. A sült alma illata és a karamell, maga az ősz. Aki pedig nem fázott meg az első hűvös napon, megkoronázhatja némi vanília fagylalttal is.
Hozzávalók az almákhoz:
4 közepes méretű alma
1/4 bögre (32 g) liszt
1/2 bögre (100 g) világos nádcukor
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál só
1/4 bögre (30 g) apróra vágott mogyoró vagy dió
2/3 bögre (100 g) zabpehely
5 evőkanál (75 g) vaj
Hozzávalók a karamellszószhoz:
1 bögre (200 g) világos nádcukor
4 evőkanál (55 g) sótlan vaj
1 teáskanál só
1/2 bögre tejszín
1 evőkanál vanília-kivonat
🐻 medvetipp: a megmaradt karamellszósz hűtőben két hétig eláll
A karamellszószhoz tegyük a hozzávalókat egy kis lábasba és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg sűrű nem lesz. Nagyjából 7-9 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Levágjuk az almák tetejét, majd kivájjuk a közepüket.Vághatunk egy kicsit nagyobb lyukat, mint a magház, de vigyázzunk, hogy se alul ne szakítsuk át, se túl sok gyümölcshúst se szedjünk ki.
A töltelék hozzávalóit tegyük egy tálba, lapát segítségével forgassuk össze.
Osszuk szét a tölteléket az almák között, rakhatjuk kicsit púposra.
Alufóliával letakarva süssük 20 percig az előmelegített sütőben.
Ezután, levéve róla a fóliát, 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálaljuk melegen, nyakonöntve karamellszósszal, vanília fagylalttal.
Hozzávalók az almákhoz:
4 közepes méretű alma
1/4 bögre (32 g) liszt
1/2 bögre (100 g) világos nádcukor
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál só
1/4 bögre (30 g) apróra vágott mogyoró vagy dió
2/3 bögre (100 g) zabpehely
5 evőkanál (75 g) vaj
Hozzávalók a karamellszószhoz:
1 bögre (200 g) világos nádcukor
4 evőkanál (55 g) sótlan vaj
1 teáskanál só
1/2 bögre tejszín
1 evőkanál vanília-kivonat
🐻 medvetipp: a megmaradt karamellszósz hűtőben két hétig eláll
A karamellszószhoz tegyük a hozzávalókat egy kis lábasba és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg sűrű nem lesz. Nagyjából 7-9 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Levágjuk az almák tetejét, majd kivájjuk a közepüket.Vághatunk egy kicsit nagyobb lyukat, mint a magház, de vigyázzunk, hogy se alul ne szakítsuk át, se túl sok gyümölcshúst se szedjünk ki.
A töltelék hozzávalóit tegyük egy tálba, lapát segítségével forgassuk össze.
Osszuk szét a tölteléket az almák között, rakhatjuk kicsit púposra.
Alufóliával letakarva süssük 20 percig az előmelegített sütőben.
Ezután, levéve róla a fóliát, 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálaljuk melegen, nyakonöntve karamellszósszal, vanília fagylalttal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése