Ez az igen ízletes tészta meglehetősen furcsa nevet visel. Az olasz puttana szó prostituáltat jelent. Hogy honnan ered ez a furcsa elnevezés, arra több különböző történet létezik. Az egyik szerint, miután az éjszakai pillangók elkészítették ezt az igen aromás tésztát, az illata úgy csalogatta oda a kuncsaftokat, mint ahogy a szirének hangja csábítja el a matrózokat.
Hozzávalók:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Só és fekete bors
60 g szardella olajban
6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanál paradicsompüré
1/2 teáskanál chilipehely
750 g paradicsom
2 evőkanál kapribogyó
1/2 bögrényi apróra vágott fekete olajbogyó
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 citrom reszelt héja
350 g spagetti tészta
Forraljunk fel egy nagy lábos vizet.
Tegyük az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőbe, hevítsük fel majd tegyük bele az apróra vágott szardellákat és a fokhagymát időnként megkeverve főzzük, amíg illatos nem lesz, nagyjából 2-3 percig.
Adjuk hozzá a kaprit és az olajbogyót, majd a feldarabolt paradicsomot, a chilit.
Miután megpuhult a paradicsom, öntsük rá a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk.
Fedjük le, közepes hőmérsékleten, időnként megkeverve, 25 30 perc alatt főzzük sűrűre a szószt.
Kóstoljuk meg, kell-e még sózni, borsozni.
Amikor a vizünk felforrt, tegyük bele a tésztát és főzzük hét-nyolc percet.
A tésztát ne szűrjük le, egyenesen szedjük a szószba.
Adjunk hozzá a főzővízből annyit, amennyit a tészta fel tudsz szívni, maximum egy bögrényit.
Legvégül adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a felaprított petrezselymet.
Alaposan forgassuk meg a tésztát a szószban, majd azon melegében tálaljuk.
Hozzávalók:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Só és fekete bors
60 g szardella olajban
6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanál paradicsompüré
1/2 teáskanál chilipehely
750 g paradicsom
2 evőkanál kapribogyó
1/2 bögrényi apróra vágott fekete olajbogyó
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 citrom reszelt héja
350 g spagetti tészta
Forraljunk fel egy nagy lábos vizet.
Tegyük az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőbe, hevítsük fel majd tegyük bele az apróra vágott szardellákat és a fokhagymát időnként megkeverve főzzük, amíg illatos nem lesz, nagyjából 2-3 percig.
Miután megpuhult a paradicsom, öntsük rá a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk.
Fedjük le, közepes hőmérsékleten, időnként megkeverve, 25 30 perc alatt főzzük sűrűre a szószt.
Kóstoljuk meg, kell-e még sózni, borsozni.
Amikor a vizünk felforrt, tegyük bele a tésztát és főzzük hét-nyolc percet.
A tésztát ne szűrjük le, egyenesen szedjük a szószba.
Adjunk hozzá a főzővízből annyit, amennyit a tészta fel tudsz szívni, maximum egy bögrényit.
Legvégül adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a felaprított petrezselymet.
Alaposan forgassuk meg a tésztát a szószban, majd azon melegében tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése