Hétvégére újra jön a kánikula, egy trópusi koktéllal hűsíthetjük magunkat.
A piña colada (spanyolul) szó szerint azt jelenti: szűrt ananász”, utalván arra, hogy az ital készítéséhez frissen préselt ananászlére van szükség. Ha igazán jó
piña coladat akartok inni, felejtsétek el a kókuszos ízesítésű rumokat és a cukrozott ananászlevet. A puerto ricoi változat (ahonnan a koktél ered) tejszínt, frissen préselt ananászlevet, kókuszkrémet és fehér rumot tartalmaz, amelyet jéggel turmixolnak simára. Shaker nem kell is kell hozzá, de a koktélcseresznye és a napernyő kötelező. :)
Hozzávalók adagonként:
60 ml rum
30 ml kókuszkrém
30 ml tejszín
180 ml friss ananászlé
1/2 bögre zúzott jég
Díszítéshez:
koktélcseresznye, napernyő és újrahasználható szívószál!
Ha friss ananászt használunk és szeretnénk abban tálalni a koktélt, vágjuk le a koronáját.
Késsel vágjuk körbe a húsát, úgy, hogy maradjon fél centi körbe az oldalán.
Vigyázzunk ne vágjunk le teljesen az aljáig. Kanalazzuk ki a belsejét, pürésítsük, szűrjük le.
A többi hozzávalóval együtt turmixoljuk 15 percig, majd töltsük az ananászba vagy poharakba.
Díszítsük koktélcseresznyével, napernyővel.
A piña colada (spanyolul) szó szerint azt jelenti: szűrt ananász”, utalván arra, hogy az ital készítéséhez frissen préselt ananászlére van szükség. Ha igazán jó
piña coladat akartok inni, felejtsétek el a kókuszos ízesítésű rumokat és a cukrozott ananászlevet. A puerto ricoi változat (ahonnan a koktél ered) tejszínt, frissen préselt ananászlevet, kókuszkrémet és fehér rumot tartalmaz, amelyet jéggel turmixolnak simára. Shaker nem kell is kell hozzá, de a koktélcseresznye és a napernyő kötelező. :)
Hozzávalók adagonként:
60 ml rum
30 ml kókuszkrém
30 ml tejszín
180 ml friss ananászlé
1/2 bögre zúzott jég
Díszítéshez:
koktélcseresznye, napernyő és újrahasználható szívószál!
Ha friss ananászt használunk és szeretnénk abban tálalni a koktélt, vágjuk le a koronáját.
Késsel vágjuk körbe a húsát, úgy, hogy maradjon fél centi körbe az oldalán.
Vigyázzunk ne vágjunk le teljesen az aljáig. Kanalazzuk ki a belsejét, pürésítsük, szűrjük le.
A többi hozzávalóval együtt turmixoljuk 15 percig, majd töltsük az ananászba vagy poharakba.
Díszítsük koktélcseresznyével, napernyővel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése