Meglehetősen sokat esik az eső ezen a nyáron, nem is csak szimplán esik, zuhog! Ugyan a legtöbb gyümölcsnek nem tesz jót, főképpen, ha jegeseső veri el őket, de úgy tűnik a gomba kifejezetten szereti ezt az időjárást. Legalábbis a hatalmas halmokban tornyosuló rókagomba erről árulkodott a piacon. Egy dobozzal hoztam is haza belőle.
Hozzávalók:
150 g bulgur
Só és fekete bors
250 ml forrásban lévő víz
65 ml olívaolaj
1 vöröshagyma, vékonyan felszeletelve
1 gerezd fokhagyma, zúzva
2 teáskanál római kömény
400 g rókagomba, megmosva, a nagyobbak félbevágva
2 evőkanál friss kakukkfű levél
2 evőkanál balzsamecet
kis csokor kapor, felaprítva
100 g fetasajt
1 teáskanál chili pelyek (csak annak, aki szereti a csípőset)
A bulgurt alaposan átmossuk, egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a forrásban lévő vizet.
Letakarjuk, például egy tányérral és 20 percig pihentetjük.
Az olaj felét felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát pár percig kavargatva pirítjuk.
Hozzáadjuk a kömény felét, egy-két percig tovább kevergetjük, majd egy tálra félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben felmelegítjük a maradék olajat és a gombákat körös-körül megpirítjuk.
Hozzáadjuk a maradék kömény és a lemorzsolt kakukkfű leveleket, chilit.
Egy perc múlva beleöntjük a balzsam ecetet és addig keverjük, míg elfő a leve.
A gomba felét félretesszük, a serpenyőbe pedig vissza a hagymát.
A bulgurról, ha megpuhult, leöntjük a felesleges vizet. Ezt is a serpenyőbe borítjuk.
Rámorzsoljuk a feta felét, a kapor felét és lazán összeforgatjuk.
Tányérra szedjük. A maradék gombát és fetát a tetejére halmozzuk, kaporral még megszórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
Melegen fogyasszuk!
Hozzávalók:
150 g bulgur
Só és fekete bors
250 ml forrásban lévő víz
65 ml olívaolaj
1 vöröshagyma, vékonyan felszeletelve
1 gerezd fokhagyma, zúzva
2 teáskanál római kömény
400 g rókagomba, megmosva, a nagyobbak félbevágva
2 evőkanál friss kakukkfű levél
2 evőkanál balzsamecet
kis csokor kapor, felaprítva
100 g fetasajt
1 teáskanál chili pelyek (csak annak, aki szereti a csípőset)
A bulgurt alaposan átmossuk, egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a forrásban lévő vizet.
Letakarjuk, például egy tányérral és 20 percig pihentetjük.
Az olaj felét felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát pár percig kavargatva pirítjuk.
Hozzáadjuk a kömény felét, egy-két percig tovább kevergetjük, majd egy tálra félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben felmelegítjük a maradék olajat és a gombákat körös-körül megpirítjuk.
Hozzáadjuk a maradék kömény és a lemorzsolt kakukkfű leveleket, chilit.
Egy perc múlva beleöntjük a balzsam ecetet és addig keverjük, míg elfő a leve.
A gomba felét félretesszük, a serpenyőbe pedig vissza a hagymát.
A bulgurról, ha megpuhult, leöntjük a felesleges vizet. Ezt is a serpenyőbe borítjuk.
Rámorzsoljuk a feta felét, a kapor felét és lazán összeforgatjuk.
Tányérra szedjük. A maradék gombát és fetát a tetejére halmozzuk, kaporral még megszórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
Melegen fogyasszuk!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése