Ez a desszert sok minden akart lenni mielőtt semifreddo lett. Úgy kezdődött, hogy cseresznyés pavlovát készítek mascarponéval, de a cseresznye sokkal hamarabb elfogyott, minthogy bármit is készíthettem volna belőle. Hiába, másfél kiló ide vagy oda, nem ok nélkül nem bízzuk a kecskére a káposztát. Persze a piacon még hittem benne, hogy valamennyi hazajut, ezért mascarponét vettem hozzá. Mivel el voltam foglalva a cseresznyével, a málna megmenekült.
Így második körben az volt a terv, hogy egy málnás-mascarponés pohárkrémet készítek, mert ugye a mascarponét már muszáj elhasználni. Amikor elkészült a krém, túl soknak ítéltem a mennyiséget ahhoz, hogy poharakba töltögessem, ezért azt fogtam egy őzgerincformát és abba tettem.
Szerettem volna, ha hamarabb megdermed, ezért a mélyhűtőbe tettem. Végül úgy döntöttem, a nagy melegben úgyis jobban fog esni a fagylalt, ezért bent is hagytam. Itt értelmét vesztette a belekerült zselatin, így a receptet már anélkül közlöm. Végül egy kis fehércsokoládéval nyakon öntöttem és így lett a cseresznyés pavlovából málnás semifreddo.
Hozzávalók:
3 1/2 bögre (450 g) friss málna
1 1/2 bögre (355 ml) habtejszín
340 g mascarpone
1 bögre (125 g) porcukor
1 evőkanál vaníliakivonat
200 g fehércsokoládé
+Friss málná és mentalevél a díszítéshez
A málnát leturmixoljuk.
A mascarponét a porcukorral magas fokozaton habosra keverjük.
Habverő segítségével a málnavelőt a mascarponeba forgatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A habot a málnás mascarponeba forgatjuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával.
Óvatosan beleöntjük az elkészült krémet.
Mélyhűtőben 5-6 óra alatt megfagyasztjuk.
A fehércsokoládét mikróban felolvasztjuk.
A megfagyott jégkrémet az őzgerinc formával egy tálra fordítjuk, lehúzzuk róla a fóliát.
Az olvasztott csokoládét a tetejére csurgatjuk, lapáttal elsimítjuk.
Friss málnával és mentalevéllel díszítjük.
Így második körben az volt a terv, hogy egy málnás-mascarponés pohárkrémet készítek, mert ugye a mascarponét már muszáj elhasználni. Amikor elkészült a krém, túl soknak ítéltem a mennyiséget ahhoz, hogy poharakba töltögessem, ezért azt fogtam egy őzgerincformát és abba tettem.
Szerettem volna, ha hamarabb megdermed, ezért a mélyhűtőbe tettem. Végül úgy döntöttem, a nagy melegben úgyis jobban fog esni a fagylalt, ezért bent is hagytam. Itt értelmét vesztette a belekerült zselatin, így a receptet már anélkül közlöm. Végül egy kis fehércsokoládéval nyakon öntöttem és így lett a cseresznyés pavlovából málnás semifreddo.
Hozzávalók:
3 1/2 bögre (450 g) friss málna
1 1/2 bögre (355 ml) habtejszín
340 g mascarpone
1 bögre (125 g) porcukor
1 evőkanál vaníliakivonat
200 g fehércsokoládé
+Friss málná és mentalevél a díszítéshez
A málnát leturmixoljuk.
A mascarponét a porcukorral magas fokozaton habosra keverjük.
Habverő segítségével a málnavelőt a mascarponeba forgatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A habot a málnás mascarponeba forgatjuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával.
Óvatosan beleöntjük az elkészült krémet.
Mélyhűtőben 5-6 óra alatt megfagyasztjuk.
A fehércsokoládét mikróban felolvasztjuk.
A megfagyott jégkrémet az őzgerinc formával egy tálra fordítjuk, lehúzzuk róla a fóliát.
Az olvasztott csokoládét a tetejére csurgatjuk, lapáttal elsimítjuk.
Friss málnával és mentalevéllel díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése