Gnocchit készíteni nem csak burgonyából lehet. A csicsóka ízletes, diós aromája tökéletes harmóniát alkot a füstös baconnel, az aromás fokhagymával és a savanyú citrommal.
Hozzávalók:
1 kiló csicsóka
1 nagy tojás, enyhén felverve
3 - 4 bögre liszt
só a forró vízhez
1 citrom
2 evőkanál olívaolaj
40 g vaj
150 g húsos füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
A meghámozott, felkockázott csicsókát főzzük puhára, majd törjük össze.
Borítsuk lisztezett felületre, tegyük a közepébe a tojást és először egy bögrényi liszttel kezdjük összedolgozni.
Fokozatosan gyúrjuk bele a maradék lisztet, amíg egy lágy, de már nem ragadós tésztát nem kapunk. Fedjük le egy konyharuhával és 10 percig pihentessük.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk, 1 cm átmérőjűre sodorjuk, majd vágjuk 2 cm-és darabokra.
Csigasodrón görgessük le vagy csak villával nyomkodjuk kissé meg.
Egy fazékban forraljunk vizet egy kanál sóval, tegyük a forró vízbe adagonként a gnocchikat.
Főzzük őket még 2-3 percig, amíg a felszínre nem jönnek, ekkor azonnal kiszedhetjük.
Szűrőkanállal szedjük ki őket és tegyük egy tál hideg vízbe.
Az apróra vágott bacont 2 evőkanál olajon süssük meg.
Adjuk hozzá a fokhagymát, kevergetve főzzük, amíg illatos nem lesz.
Keverjük bele a vajat, majd adjuk hozzá a petrezselymet, csavarjuk bele a citrom levét.
Forgassuk meg benne a gnocchikat és tálaljuk parmezán-forgáccsal.
Hozzávalók:
1 kiló csicsóka
1 nagy tojás, enyhén felverve
3 - 4 bögre liszt
só a forró vízhez
1 citrom
2 evőkanál olívaolaj
40 g vaj
150 g húsos füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
A meghámozott, felkockázott csicsókát főzzük puhára, majd törjük össze.
Borítsuk lisztezett felületre, tegyük a közepébe a tojást és először egy bögrényi liszttel kezdjük összedolgozni.
Fokozatosan gyúrjuk bele a maradék lisztet, amíg egy lágy, de már nem ragadós tésztát nem kapunk. Fedjük le egy konyharuhával és 10 percig pihentessük.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk, 1 cm átmérőjűre sodorjuk, majd vágjuk 2 cm-és darabokra.
Csigasodrón görgessük le vagy csak villával nyomkodjuk kissé meg.
Egy fazékban forraljunk vizet egy kanál sóval, tegyük a forró vízbe adagonként a gnocchikat.
Főzzük őket még 2-3 percig, amíg a felszínre nem jönnek, ekkor azonnal kiszedhetjük.
Szűrőkanállal szedjük ki őket és tegyük egy tál hideg vízbe.
Az apróra vágott bacont 2 evőkanál olajon süssük meg.
Adjuk hozzá a fokhagymát, kevergetve főzzük, amíg illatos nem lesz.
Keverjük bele a vajat, majd adjuk hozzá a petrezselymet, csavarjuk bele a citrom levét.
Forgassuk meg benne a gnocchikat és tálaljuk parmezán-forgáccsal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése