Hihetetlen, milyen gyorsan elrepült ez az év. Advent első vasárnapja van. Túl a karácsonyi nagytakarításon. Jöhet a megérdemelt pihenés a kanapén egy forró itallal. Az ír kávéról elsőként talán nem a karácsony ugrik be, de ha nem sikerül eldönteni, hogy egy fárasztó nap után koffeinre vagy alkoholra vágyunk jobban, akkor ez egy tökéletes választás a takarítás okozta viszontagságok elfeledtetésére. A jó ír kávéhoz erős fekete és ír whiskey kell. Az első helyen a Jameson áll, Dublinban erre esküsznek, valamit, hogy a tejszínt nem szabad kemény habbá verni, éppen csak annyira, hogy megmaradjon az ital tetején.
Hozzávalók 1 adaghoz:
40 ml ír whiskey (Jameson)
120 ml frissen főzött, erős kávé
1 evőkanál demerara cukor, nádcukor
40 ml habtejszín
Öblítsük át forró vízzel a poharunkat. Tegyük a pohárba a cukrot és öntsünk rá egy evőkanál forrásban lévő vizet. Kevergessük el.
A tejszínt verjük habosra, de ne keményre!
Reszeljünk rá szerecsendiót, ha szeretnénk és felpolcolt lábakkal fogyasszuk el!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése