Ajánlhatok egy melengető levest a cudar téli napokra? A karfiol magas C-vitamin tartalommal rendelkezik és ásványi sókban is gazdag, szeressük hát.
Hozzávalók:
2 bögre víz
2 bögre húsleves
⅛ teáskanál durvára morzsolt sáfrány szál
3 evőkanál vaj
2 bögre apróra vágott vöröshagyma
60-70 dkg karfiol, rózsáira szedve
3 kis krumpli, hámozva és apró kockára vágva
1 bögre tej
só
A céklachipshez:
2-3 kisebb cékla
olaj a sütéshez
Egy lábasban hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk üvegesre.
Tegyük a lábasba a krumplit és a karfiolt. Öntsük rá a vizet és a húslevest, szórjuk bele a sáfrányt, sózzuk meg.
Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot és fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket.
Pürésítsük, öntsük bele a tejet és melegítsük pár percig, de már ne forraljuk.
Kóstoljuk meg, kell-e még sózni.
A céklachipshez hámozzuk meg a nyers céklákat, szeleteljük nagyon vékonyra és forró olajban süssük ropogósra.
Papírtörlőre szedve csepegtessük le és tálaljuk a leves tetején.
Hozzávalók:
2 bögre víz
2 bögre húsleves
⅛ teáskanál durvára morzsolt sáfrány szál
3 evőkanál vaj
2 bögre apróra vágott vöröshagyma
60-70 dkg karfiol, rózsáira szedve
3 kis krumpli, hámozva és apró kockára vágva
1 bögre tej
só
A céklachipshez:
2-3 kisebb cékla
olaj a sütéshez
Egy lábasban hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk üvegesre.
Tegyük a lábasba a krumplit és a karfiolt. Öntsük rá a vizet és a húslevest, szórjuk bele a sáfrányt, sózzuk meg.
Pürésítsük, öntsük bele a tejet és melegítsük pár percig, de már ne forraljuk.
Kóstoljuk meg, kell-e még sózni.
A céklachipshez hámozzuk meg a nyers céklákat, szeleteljük nagyon vékonyra és forró olajban süssük ropogósra.
Papírtörlőre szedve csepegtessük le és tálaljuk a leves tetején.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése