Tudom, hogy nem a legkönnyebb étel egy forró nyári napon a bableves, de a rózsaszín foltos babszemeknek sosem tudok ellenállni. És amúgy is sokkal finomabb friss babból, mint szárazból.
Hozzávalók:
50 dkg füstölt csülök
20 dkg nem túl száraz kolbász
20 dkg tarkabab
3 szál fehérrépa
5 szál sárgarépa
1 zeller
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
fűszerpaprika
olaj
só, bors
tejföl a tálaláshoz
Pucoljuk meg a babot.
Kockázzuk fel a csülköt, karikázzuk fel a kolbászt. A csülköt a babbal együtt tegyük fel főni körülbelül két és fél liter vízben.
Ha már puha a hús, jöhet a levesbe a kolbász és a zöldség is. Lassú tűzön főzzük tovább az egészet addig, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
Kóstoljuk meg kell-e sózni, borsozzuk.
Egy kevés olajon pirítsuk meg hagymát a liszttel, szórjuk meg a fűszerpaprikával.
Vegyük le a tűzről és keverjük simára egy merőkanálnyi levessel, majd öntsük az egészet a levesbe. Keverjük el és forraljunk még egyet rajta.
Tejföllel tálaljuk.
Medvetipp: ne keverjük a tejfölt a levesbe - csak tálaláskor adjuk hozzá-, mert így tovább eláll.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése