Hozzávalók:
egy oldalas egészben
A szárazpáchoz:
1 evőkanál köménymag
1 evőkanál paprika
1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál vöröshagyma por
1 evőkanál chili por (nem kell, hogy csípős legyen)
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál só
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál fehér bors
A barbecue szószhoz:
2 bögre almaecet
1/2 bögre ketchup
3 evőkanál nádcukor
1 teáskanál vöröshagyma por
1 teáskanál fokhagyma por
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál chili por
1/4 teáskanál feketebors
1/4 teáskanál fehérbors
1/4 teáskanál fehérbors
Távolítsuk el az oldalas hátuljáról a hártyát. Bővebben az oldalas előkészítéséről itt olvashatsz.
A szárazpáchoz keverjük össze a fűszereket, majd jó alaposan dörzsöljük be vele körös-körül a húst.
Csomagoljuk fóliába szorosan, hogy sütéskor semmi ne jusson se be, se ki.
Ha letelt a pácolási idő, akkor sütés előtt fél órával ki kell venni a hűtőből, hogy kicsit átmelegedjen.
Vagy begyújtjuk a grillt és a hőmérsékletet 150 fok körül tartjuk vagy ugyanúgy 150 fokon sütőben elősütjük, 1-1,5 órán át és csak a szószos résznél tesszük grillre.
Faszenes grillnél a faszén legyen egy oldalra kotorva, a hús pedig a grill másik felén süljön.
Ha letelt a pácolási idő, akkor sütés előtt fél órával ki kell venni a hűtőből, hogy kicsit átmelegedjen.
Vagy begyújtjuk a grillt és a hőmérsékletet 150 fok körül tartjuk vagy ugyanúgy 150 fokon sütőben elősütjük, 1-1,5 órán át és csak a szószos résznél tesszük grillre.
Faszenes grillnél a faszén legyen egy oldalra kotorva, a hús pedig a grill másik felén süljön.
Készítsük el a szószt. Keverjünk össze mindent egy kis lábasban és alacsony lángon keverjük simára.
Forraljuk fel, majd gyakran kevergetve főzzük 10-15 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki. Lefedve 2 hétig is eláll hűtőben.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése