Hol találjuk: Erdőkben, ligetekben, nedves, árnyas helyeken, illetve a piacokonMiért fogyasszuk: amiért a medve is: hogy a hosszú téli álom után kitisztítsa szervezetét. Habár mi nem alszunk téli álmot, de egy tavaszi nagytakarítás sosem árt.Mire figyeljünk a szedéskor: A medvére! Meg arra, hogy ne keverjük össze a gyöngyvirággal és a kikericcsel. Hogy valóban medvehagymát találtunk-e, arról könnyen meggyőződhetünk:Ha megdörzsöljük ujjaink közt a levelét, akkor fokhagyma illatot áraszt.Vagy, ha medvébe botlunk.A tudományból elég is lesz ennyi. Együnk!
Hozzávalók:
150 g medvehagyma levél
100 g pucolt dió
200 ml olíva olaj
50 g reszelt parmezán sajt
só, bors
száraztészta, tagliatelle (szelésmetélt)
A medvehagymákat mossuk meg, majd az összes többi hozzávalóval tegyük turmixgépbe és pépesítsük.
Sózzuk, borsozzuk amennyire szükséges.
Főzzük ki a tésztát a leírás alapján. Használjunk vekkert, hogy tudjuk, hány percig kell főzni tésztát és tartsuk is be az előírást, különben túlfőzzük.
Azért kell amúgy "roppanósra" főzni ezeket a tésztákat, mert így még képes nedvességet szívni magába, ennek következtében a tésztaszószból felszívja magába az ízeket is. Ehhez még melegen forgassuk meg a pestóban.
Tálalás előtt kemény sajtot (parmezán jellegűt) reszeljünk rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése