Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriandermag
csipet fahéj
1/2 teáskanál szárított chilipaprika pehely
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 gerezd fokhagyma, zúzott
1 liter csirkehúsleves vagy füstölt sonkának a főzőleve
500 g sárgaborsó, főzés előtti nap este áztassuk be
frissen őrölt tengeri só és fekete bors, ízlés szerint
csipet cukor
Citromlé ízlés szerint
A sárgaborsóról áztatás után öntsük le a vizet és többször bő, tiszta vízben mossuk át.
Egy nagy fazékban melegítsük meg az olívaolajat és pirítsuk meg benne a hagymákat és a fűszereket közepes lángon, körülbelül 5 percig.
Adjuk hozzá a húslevest és a sárgaborsót, keverjük el és hagyjuk lassú tűzön 1,5 órán át, vagy amíg a borsó meg nem fő.
Adjunk hozzá egy kis extra vizet a leveshez, ha túlságosan sűrűnek látjuk a főzés közben.
Adjunk hozzá sót, borsot, cukrot és a citromlevet. Forraljunk rajta egyet és vegyük le a tűzről. Turmixoljuk le.
Tálaljuk egy kevés olívaolajjal, pirítóssal, baconnel vagy chilipehellyel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése