Hozzávalók:
1 kg egybesütni való marhahús, comb vagy felsál
Só, frissen őrölt bors
A tormamártáshoz:
200 g tormagyökér, vagy reszelt torma
250 g Crème fraîche (Magas zsírtartalmú (35%-os), enyhén savanykás ízű krém. A mi tejfölünknél zsírosabb. Ha nem kapunk, használjunk fele-fele arányban zsíros tejfölt és tejszínt.)
1 evőkanál angol mustár
2 teáskanál fehérborecet
Fodros káposzta
5 dkg bacon
1 evőkanál fehérborecet
Törölgessük szárazra a húst, majd jó alaposan dörzsöljük be sóval és borssal.
Tegyünk egy kevés olajat egy serpenyőbe és süssük a húst minden oldalán pirosra.
Tegyük egy tepsibe, fedjük le fóliával és tegyük sütőbe. Süssük 160 fokon 3-4 órán keresztül. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni legalább 10 percig.
A tormamártáshoz reszeljük le a tormát, sírjunk sokat. Alaposan keverjük össze a többi hozzávalóval, sózzuk, borsozzuk.
A káposztát vágjuk nagyobb darabokra. Süssük ki a bacont egy serpenyőben, dobjuk rá a káposztát.
Rázogatva pirítsuk meg a leveleket. Öntsük rá az ecetet és kis lángos, fedő alatt pároljuk puhára.
Tálaljuk a felszeletelt húst a káposztával és a tormás szósszal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése