Hozzávalók:
1 egész nyúl, részekre szedve (kérjük meg a hentest, szedje szét, ha nem tudnánk, hogy kell. És érdemes a nyúlgerincet különszedni. Értékesebb darab annál, mint hogy pörkölt legyen belőle)
2 evőkanál olaj
100 g bacon
2 nagy sárgarépa
1 közepes zeller
1 nagy vöröshagyma
2 babérlevéle
egy csokor friss kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
Néhány szem egész feketebors
2 doboz paradicsomkonzerv, sós lében
1/2 üveg száraz vagy félszáraz fehérbor
Húsleves
Só, bors
Alaposan sózzuk és borsozzuk meg a nyúldarabokat.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a bacont, kevergessük, amíg meg nem barnul, majd szedjük ki és tegyük félre.
Ha nem fér az összes az aljára, két részletben süssük a darabokat.
Szedjük ki ezt is és pirítsuk meg a fennmaradó olajon a répát, hagymát, zellert.
Tegyük mellé a babért, kakukkfüvet, borsot, fokhagymát, kevergessük egy percig, majd öntsük fel a borral, tegyük vissza a húst és a bacont.
Tegyük bele a paradicsomot.
Öntsünk rá annyi húslevet, hogy ellepje a nyulakat.
Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, ha még szükséges. Fedő alatt, közepes-alacsony hőfokon főzzük bő két órán át.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése