Ha a medve sütni tudna, bizonyára ez lenne a kedvenc pitéje. Régóta ígértem ezt a receptet, de hála az égnek, van még bőven málna a piacon (most szombaton ellenőriztem).
Hozzávalók
3 3/4 bögre liszt
4 teáskanál cukor
1 1/2 teáskanál só
1 1/2 bögre hideg vaj (340 gramm)
1/2 bögre hideg víz
a töltelékhez:
1 bögre cukor
2/3 bögre liszt
1/4 teáskanál só
8 bögre friss málna
1 evőkanál citromlé
5 teáskanál tejszín
Tegyük a lisztet egy nagy tálba, tegyük bele a cukrot és sót.
A hideg vajat kockázzuk fel és keverjük össze a liszttel, amíg morzsás nem lesz.
Csomagoljuk fóliába es tegyük hűtőbe, egy órára. Ha nincs ennyi időnk, akkor lapítsuk ki a tésztát és mélyhűtőbe tegyük, ott elég lesz neki 15 perc.
A töltelékhez egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, lisztet és a sót. Adjuk hozzá a málnát és a citromlevet, keverjük jól össze.
Vegíük elő a muffinsütőnk, a kinyújtott tésztát szaggassuk ki valamivel nagyobbra, mint a sütőforma mélyedései.
Tegyük a tésztát a lyukakba, töltsük meg, de ne csurig, majd fedjük be a maradék tésztával.
Készíthetünk rácsot a tetejére vagy sütiszaggatóval vágjunk lyukat. A lényeg, hogy a levegő sütés közben kijuthasson.
Kenjük meg a tetejüket tejszínnel, és szórjuk meg cukorral.
Süssük 40-45 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Vajazzunk ki egy kb. 30*45 centis tepsit vagy tegyünk bele sütőpapírt.
Vágjuk kétflé a tésztát, egyik fél legyen kicsit nagyobb. Nyújtsuk ki a tészta nagyobb részét, kicsit nagyobbra, mint a tepsink lesz szükségünk. Fektessük a tésztát az aljára, igazítsuk fel az oldalára is.
Nyújtsuk ki a maradék tésztát és borítsuk be vele, szúrkáljuk meg, hogy legyen hely a levegőnek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése