Azért skót, mert ez a neve. Azért magyar, mert szeretem a magyar kolbászt. A pirospaprika nem csak az ízét dodja fel, de a színe is sokkal megnyerőbb lesz tőle. Amúgyis számos variációja létezik hazájában, Angliában is. Ezért ez betudható egy apróbb regionális változatnak. Manchesterben például nem is kolbászba, hanem sertéshús és black pudding keverékébe göngyölik a tojást. Elsősorban piknikétek, de napjainkban nagyon népszerű fogás az angol pubokban. Sör mellé, de magában is kiváló.
Hozzávalók:
10 nagy tojás
600 g puha házikolbász vagy sütnivaló kolbász
1/2 csokor friss snidling
1/2 csokor friss petrezselyem
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál angol mustár
liszt és prézli a panírozáshoz
2 liter olaj a sütéshez
A mustármártáshoz:
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál dijoni mustár
1/4 teáskanál chili
1/2 citrom leve
Só és bors
A tojásokból nyolcat annyi vízben, amennyi ellepi őket, forrástól számított 3-4 percig főzzük.
A kolbászokat kinyomkodjuk a héjukból egy mély tálba.
Beletesszük a felaprított zöldfűszereket, mustárt, szerecsendiót és egy kicsi borsot. Sózni csak akkor kell, ha a kolbász nem túl sós.
Jó alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
A főtt tojásokat hűtsük le, hámozzuk meg.
Forgassuk meg a tojásokat lisztben.
A legegyszerűbben úgy tudjuk bevonni a tojásokat a kolbászttöltelékkel, hogy leterítünk magunk elé egy nagy darab fóliát. Ezen egyenletesen kenjünk szét kolbásztölteléket nagyjából fél centi vastagon, akkor körben, hogy be tudjuk majd fedni vele az egész tojást.
A fólia segítségével fedjük be vele körben a tojást, úgy, hogy hengerré formázzuk, ezután pedig a összetekerjük csak szorosan a fóliát a tojás aljánál és tetejénél.
Kézzel kicsit megigaztgatjuk, óvatosan kicsomagoljuk.
Bepanírozzuk. A maradék két nyers tojást villával felverjük. A kolbászkabátos tojásokat először lisztbe, aztán a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró, bő olajban kirántjuk őket. Papírtöllőre szedve lecsöpögtetjük róluk a felesleges olajat.
A mustárszószhoz egy kis tálban mindent simára keverünk.
Ezzel, ecetes uborkával, hagymával tálaljuk a félbevágott tojásokat.
Hozzávalók:
10 nagy tojás
600 g puha házikolbász vagy sütnivaló kolbász
1/2 csokor friss snidling
1/2 csokor friss petrezselyem
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál angol mustár
liszt és prézli a panírozáshoz
2 liter olaj a sütéshez
A mustármártáshoz:
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál dijoni mustár
1/4 teáskanál chili
1/2 citrom leve
Só és bors
A tojásokból nyolcat annyi vízben, amennyi ellepi őket, forrástól számított 3-4 percig főzzük.
A kolbászokat kinyomkodjuk a héjukból egy mély tálba.
Beletesszük a felaprított zöldfűszereket, mustárt, szerecsendiót és egy kicsi borsot. Sózni csak akkor kell, ha a kolbász nem túl sós.
Jó alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
A főtt tojásokat hűtsük le, hámozzuk meg.
Forgassuk meg a tojásokat lisztben.
A legegyszerűbben úgy tudjuk bevonni a tojásokat a kolbászttöltelékkel, hogy leterítünk magunk elé egy nagy darab fóliát. Ezen egyenletesen kenjünk szét kolbásztölteléket nagyjából fél centi vastagon, akkor körben, hogy be tudjuk majd fedni vele az egész tojást.
A fólia segítségével fedjük be vele körben a tojást, úgy, hogy hengerré formázzuk, ezután pedig a összetekerjük csak szorosan a fóliát a tojás aljánál és tetejénél.
Kézzel kicsit megigaztgatjuk, óvatosan kicsomagoljuk.
Bepanírozzuk. A maradék két nyers tojást villával felverjük. A kolbászkabátos tojásokat először lisztbe, aztán a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró, bő olajban kirántjuk őket. Papírtöllőre szedve lecsöpögtetjük róluk a felesleges olajat.
A mustárszószhoz egy kis tálban mindent simára keverünk.
Ezzel, ecetes uborkával, hagymával tálaljuk a félbevágott tojásokat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése