Szóval a hófelhő torta úgy készül, hogy benézel a hűtőbe és látsz egy csomó tojásfehérjét. Aztán kinézel az ablakon és látsz egy csomó havat. Aztán eszedbe jut, hogy süthetnél egy tortát. És így lesz a hófelhő.
Hozzávalók:
1 bögre sütemény (120 g)- vagy rétesliszt (106 g), ha egyik sincs otthon használjunk úgy sima lisztet, hogy a bögrényi mennyiségből 2 evőkanálnyit keményítőre cserélünk
1 1/2 bögre (300 g) cukor
12 nagy tojásfehérje
1 evőkanál meleg víz
2 teáskanál 10% -os ecet
1 teáskanál vanília-kivonat
1/2 teáskanál só
A díszítéshez:
3 tojásfehérje
1/2 bögre (100 g) cukor
1/2 teáskanál 10% -os ecet
1 teáskanál vanília-kivonat
5-10 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét fél órát szobahőmérsékleten pihentetjük. A lisztet fél bögre cukorral egy tálba szitáljuk.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tortaformát semmiképp ne kenjük ki!
A tojásfehérjéket a vízzel habosra keverjük. Még nem kell kemény habbá verni.
Adjuk a habhoz a sót, az ecetet és a vaníliát, félkemény habbá verjük, nagyjából 3 percig.
Belekeverjük a maradék cukrot kis adagokban és magas fokozaton keményre verjük.
A felvert habot négy adagban a lisztes keverékbe forgatjuk egy lapát segítségével.
Ügyeljünk rá, hogy közben ne törjük össze a habot.
Ha sima és szép levegős a masszánk, akkor beleöntjük egy lyukas közepű tortaformába, ami nem kenünk ki, így nem fog összeesni a piskóta miközben hűl.
35-40 percig sütjük vagy amíg szép aranybarna nem lesz és beleszúrt tű tisztán nem jön ki.
Kivesszük a sütőből és a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat, a kókusz kivételével összekeverjük egy hőálló tálban.
Gőz felett 5 percig megállás nélkül keverjük egy kézi habverővel.
Amikor a cukor elolvadt, levesszük a gőzről és habverővel magas fokozaton kemény habbá verjük.
Belekeverjük a kókusz felét.
Bevonjuk vele a kihűlt tortát, majd megszórjuk körben a maradék kókuszreszelékkel.
Hozzávalók:
1 bögre sütemény (120 g)- vagy rétesliszt (106 g), ha egyik sincs otthon használjunk úgy sima lisztet, hogy a bögrényi mennyiségből 2 evőkanálnyit keményítőre cserélünk
1 1/2 bögre (300 g) cukor
12 nagy tojásfehérje
1 evőkanál meleg víz
2 teáskanál 10% -os ecet
1 teáskanál vanília-kivonat
1/2 teáskanál só
A díszítéshez:
3 tojásfehérje
1/2 bögre (100 g) cukor
1/2 teáskanál 10% -os ecet
1 teáskanál vanília-kivonat
5-10 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét fél órát szobahőmérsékleten pihentetjük. A lisztet fél bögre cukorral egy tálba szitáljuk.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tortaformát semmiképp ne kenjük ki!
A tojásfehérjéket a vízzel habosra keverjük. Még nem kell kemény habbá verni.
Adjuk a habhoz a sót, az ecetet és a vaníliát, félkemény habbá verjük, nagyjából 3 percig.
Belekeverjük a maradék cukrot kis adagokban és magas fokozaton keményre verjük.
A felvert habot négy adagban a lisztes keverékbe forgatjuk egy lapát segítségével.
Ügyeljünk rá, hogy közben ne törjük össze a habot.
Ha sima és szép levegős a masszánk, akkor beleöntjük egy lyukas közepű tortaformába, ami nem kenünk ki, így nem fog összeesni a piskóta miközben hűl.
Kivesszük a sütőből és a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat, a kókusz kivételével összekeverjük egy hőálló tálban.
Gőz felett 5 percig megállás nélkül keverjük egy kézi habverővel.
Amikor a cukor elolvadt, levesszük a gőzről és habverővel magas fokozaton kemény habbá verjük.
Belekeverjük a kókusz felét.
Bevonjuk vele a kihűlt tortát, majd megszórjuk körben a maradék kókuszreszelékkel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése