Hozzávalók a sülthöz:
1 kg bőrös malaccomb
2-3 alma
2 vöröshagyma felszeletelve
8 gerezd fokhagyma, hámozva
3 evőkanál olívaolaj
1 bögre húsleves
2 evőkanál borecet
1 evőkanál méz
Só, bors
A Yorkshire puddinghoz:
140 g liszt
4 tojás
200 ml tej
zsír vagy olaj a sütéshez
A kelbimbókörethez:
fél kiló kelbimbó, megmosva, szára levágva
olívaolaj a sütéshez
só, bors
Alaposan dörzsöljük be a húst sóval, borssal, irdaljuk be a bőrét, de a húsba ne vágjunk bele.
Hevítsük fel az olívaolajat egy teflonserpenyőben és süssük körbe a húst. Minden oldalát pirítsuk szépen meg.
Vegyük ki, tegyük mély sütőtálba vagy jénaiba és ugyanebben a serpenyőben süssük a hagymákat 3-4 percig.
Közben vágjuk cikkekre a meghámozott almát, majd süssük ezt is pár percig.
Öntsük bele a húslevest, borecetet, keverjük el a mézet. Sózzuk, borsozzuk.
Öntsük a hús tetejére, fedjük le és 180 fokos sütőben süssük 2-2 és fél órát.
Villával tudjuk tesztelni, megsült-e, ha könnyen omlik szét, akkor készen van. Vegyük ki a húst, hagyjuk pihenni 10 percet mielőtt felszeletelnénk.
A kelbimbót pucoljuk meg és áztassuk hideg, sós vízbe kb. 20 percre.
Csepegtessük alaposan le, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal.
200 fokra előmelegített sütőben 30 -40 percig süssük. Időnként rázogassuk meg, hogy minden oldala egyenletesen süljön.
A Yorkshire puddinghoz tekerjük fel a sütőt 230 fokra. Egy muffinsütő mélyedéseibe tegyünk egy-egy kiskanál zsírt.
Elég 10 lyukba. Tegyük be így a sütőbe felforrósítani. Közben készítsük el a tésztát. A lisztet keverjük simára a kissé felvert tojásokkal, majd kis adagokban öntsük bele a tejet és keverjük az egészet simára.
Sózzuk, borsozzuk.
Ha a formánkabn lévő zsiradék annyira felforrósodott, hogy szinte már füstöl, óvatosan vegyük ki a sütőből és öntsük az előkészített mélyedésekbe a tésztát.
Mehet vissza a sütőbe. 20-25 perc alatt készül el, ezalatt szépen megpuffadnak. Itt már jönnek felfelé.
Ujujj, itt meg már mindjárt kimásznak a sütőből!
A felszeletelt húst tegyük tányérra, öntsük nyakon a mártással, adjunk mellé puddingot és kelbimbót.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése